В Доброполье деятельность Центра социально-психологической реабилитации детей находится на контролем

Переглядів: 1042 0 20.03.2014 в 18:48:27 Новини місцевої влади
В Доброполье деятельность Центра социально-психологической реабилитации детей находится на контролем

   Добропільський міський голова Віктор ДЕРИПАСКА 19 березня провів засідання виконкому Добропільської міської ради.

   Серед основних питань було заслухано інформацію  начальника служби у справах дітей міської ради Оксани ЧУЛКОВОЇ щодо умов виховання, утримання та організацію виховної роботи з дітьми, які перебувають в Центрі соціально - психологічної реабілітації дітей Добропільської міської ради.

   Як зазначила Оксана Сергіївна, основна мета діяльності Центру – терміново вилучити дитину з небезпечного для неї середовища та сприяти вирішенню питання її подальшого влаштування. Так, протягом 2013 року  у закладі  перебувала 101 дитина. Із них – 56 дітей (55%), що проживали з батьками на території міста; 45 дітей (45%) - мешканці інших міст та районів.

   Вихованці Центру шкільного віку зараховуються до списків учнів ЗОШ І-ІІІ ст. №19 наказом по відділу освіти Добропільської міської ради, в якому визначається форма навчання дітей із урахуванням їх рівня успішності і відвідують заняття безпосередньо у школі. Діти на підставі висновків міської психолого – медико – педагогічної комісії, зараховуються до класів корекції НВК «Спеціалізована – школа І-ІІІ ступенів № 4 з поглибленим вивченням окремих предметів – дошкільний навчальний заклад».

   Основними формами роботи педагогічного колективу центру  з батьками вихованців є бесіди, консультації, відвідування сім’ї вдома. Новою формою роботи з батьками вихованців центру є «Батьківський день», який проводиться один раз у місяць.  Педагоги зустрічаються з батьками, коли ті відвідують дітей у Центрі, а також спілкуються з ними в телефонному режимі.
    
   Заклад плідно співпрацює зі службами у справах дітей Добропільської міської ради, Добропільського району, м. Красноармійськ, Красноармійського району, м. Димитрів, Центром соціальних служб для сімей, дітей та молоді, відділу кримінальної міліції у справах дітей Добропільського МВ ГУМВД, відділом охорони здоров’я. Завдяки спільній роботі 57 дітей було повернено у  біологічну сім’ю. Під опіку громадян було влаштовано 5 дітей, в прийомну сім’ю – 5 дітей, усиновлено – 2 дитини, в державні заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 6 дітей. Завершуючи виступ, начальник ССД підкреслила, що умови виховання, утримання, та організація виховної роботи з дітьми, які перебувають у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей знаходяться на постійному контролі відповідних служб міста.

   Источник: http://radadobropillya.org


Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх