В Добропільському МРВ КВі проведено лекцію на тему: «Тернистий шлях до незалежності України» + ФОТО

Переглядів: 2850 0 22.08.2016 в 15:36:51 Пенітенціарна служба
В Добропільському МРВ КВі проведено лекцію на тему: «Тернистий шлях до незалежності України» + ФОТО

22.08.2016 року в приміщенні бібліотеки-філії №1 працівниками кримінально-виконавчої інспекції Добропільського міськрайонного відділу разом з працівниками бібліотеки  з підобліковими було проведено лекцію-бесіду на тему: «Тернистий шлях до незалежності України».

Наталя Башта у своїй доповіді наголосила на тому, що 24 серпня Україна відзначатиме День Незалежності — головне державне свято України. До своєї незалежності Україна йшла довгим, тяжким, жертовним шляхом і дорого за неї заплатила. В основі української державності - століття боротьби наших предків, у якій формувалася ідея самостійності.

24 серпня 1991 р. Верховна Рада УРСР прийняла історичний документ виняткового значення для долі українського народу - Акт проголошення незалежності України, за яким проголосила Україну незалежною, демократичною державою на підтвердження всеукраїнському референдуму 1 грудня 1991р. Референдум підтвердив прагнення українського народу до волі і незалежності. У Акті проголошення незалежності України говорилося: «Виходячи із смертельної небезпеки, яка нависла було над Україною у зв'язку з державним переворотом в СРСР 19 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами, здійснюючи Декларацію про державний суверенітет України, Верховна Рада урочисто проголошує незалежність України та створення самостійної української держави - України. Територія України є неподільною і недоторканною. Віднині на території України мають чинність винятково Конституція і закони України. Цей акт набирає чинності з моменту його схвалення». За цей Акт проголосувала абсолютна більшість депутатів Верховної Ради УРСР. На карті світу постала нова самостійна держава - Україна.

По закінченню розповіді, засуджені активно обговорили тематику лекції, та зазначили, що наша держава на шляху до своєї незалежності пройшла велику кількість перешкод, й наше завдання захищати цілісність, недоторканність своєї Батьківщини, а також, мир та спокій її дітей.

 

 

Начальник Добропільського МРВ КВІ

УДПтСУ в Донецькій області

майор внутрішньої служби             

Капраленко Л. В.


В Добропільському МРВ КВі проведено лекцію на тему: «Тернистий шлях до незалежності України» + ФОТО


Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх