В.Дерипаска, Добропольский городской голова: «Власть делает все возможное для обеспечения жизнедеятельности города и общества»

Переглядів: 1436 2 26.06.2014 в 16:52:46 Новини району
В.Дерипаска, Добропольский городской голова: «Власть делает все возможное для обеспечения жизнедеятельности города и общества»

   Якою б складною не була ситуація в країні, у Донбасі, з органів місцевої влади і особисто її очільника не знімаються обов’язки, покладені законом і громадою. Про це, зокрема, і йшлося в розмові з Добропільським міським головою В. Т. ДЕРИПАСКОЮ

   –    Вікторе Трохимовичу, чим живе і що робить сьогодні міська влада для Добропілля і добропільців?

   –    Якщо коротко сказати, то влада робить все можливе для забезпечення життєдіяльності міста і громади. За нинішніх умов це досить непросто. І головна турбота – наповнення бюджету. Нам потрібно фінансувати бюджетну сферу. На часі підготовка шкіл до нового навчального року. Завдяки тому, що за останні 10 років ми вклали в освітянську сферу великі кошти, виконали значні об’єми капітальних робіт, цього року ці обсяги менші. На них плануємо використати приблизно 1,5 млн. грн., це, зокрема, на каналізаційний колектор школи №1, опалення дитячих дошкільних закладів, інші ремонти. 

   –    У цьому контексті цікавить, як справи по відновленню колишнього дитсадка «Орлятко»?

   –    Минулого року витратили певні кошти і замінили покрівлю, вікна. Цьогоріч у зв’язку з фінансовими проблемами роботи призупинено. Звичайно, потреба в місцях у дитсадках велика. Проблема ускладнена й тим, що зараз ми влаштовуємо у дитсадки діток з сімей, що прибувають із зони АТО. До честі наших громадян і в першу чергу батьків, чиї дітки на черзі в дитячі дошкільні заклади, вони сприймають цю ситуацію з розумінням і співчуттям. 
   Що стосується підготовки житлово-комунального господарства, то воно йде за планом. Визначено першочергові об’єкти з ремонту дахів, внутрішніх інженерних мереж – опалення, водопостачання та інші, ремонт запірної арматури і багато чого іншого. Кошти на це виділено. Звичайно, нашої уваги потребує більше житла, але виходимо з найневідкладнішого. Адже часом доводиться одній сфері «затягувати пасок», щоб іншій допомогти. Частіше за все зменшуємо витрати на благоустрій, ремонт доріг, тощо. Перерозподіл ведеться за рішенням сесій міськради. На жаль, цього не досить, бо план з доходів не виконується. Скрутне становище у вугільній галузі, приватному бізнесі. І причини всім зрозумілі. Більше того, у зв’язку з бойовими діями в Донбасі, в результаті яких, зокрема, було пошкоджено канал «Сіверський Донець - Донбас», а це водна артерія Донеччини, ми вжили заходів, щоб попередити перебої з водопостачання, і до чотирьох діючих скважин у Золотому Колодязі додали ще дві відновлених. Таким чином в місто подається на добу 7,5 кубів золотоколодязянської води.

   –    Яка участь у вирішенні невідкладних проблем і завдань ДТЕК?

   –    Якнайактивніша. Компанія дотримується програми соціального партнерства. Зрозуміло, що зараз великих зусиль вона докладає до підготовки міських котелень. Добропільці вже мали змогу оцінити, наскільки серйозно ДТЕК вирішив це завдання минулого опалювального сезону і були вдячні за тепло в домівках, школах, лікарнях. Впевнений, що й цьогоріч буде так. Хіба що зима залютує і внесе свої негативні корективи.

   –    Вікторе Трохимовичу, минулої п’ятниці Ви були учасником наради, скликаної Президентом України Петром Порошенком. Які ваші враження?

   –    Позитивні, бо всі 14 пунктів його миротворчої програми мають право на життя і могли б бути здійсненними за умови сприйняття її супротивною стороною. Президент відкритий для діалогу, тому дебатувалася всі пункти, в результаті чого за ініціативи мерів міст народився 15-й пункт: після встановлення миру відновити в зоні АТО адмінбудівлі і житло за державний кошт. 

   –    У зв’язку з цим найболючіше питання: як облаштовані люди, що приїхали із зони АТО? 

   –    Величезна подяка нашим добросердечним людям – більшість прибулих вони розквартирували самі. Деяких розселено з допомогою ДТЕК у гуртожитках. Добропільці щиро прониклися людською бідою:  діляться одягом, білизною, медикаментами, продуктами. За бажанням, вже декому підшукали роботу, наші установи подають активну допомогу у відновленні документів. Більш того, знаючи, що діти із зони АТО перенесли тяжкі стреси, є домовленість із відділом освіти, що з ними працюватимуть психологи дошкільних закладів. 
   Слід віддати належне допомозі громадських організацій, таких як «Твій шанс», жіночій благодійній «Відродження», міськрайонній організації Товариства Червоного Хреста. Немає слів, щоб оцінити безприкладну допомогу – цілодобову, конкретну, молодої добропільчанки Лідії Черкашиної. Через її добре серце проходять десятки згорьованих людей, для яких, а надто для дітей, вона облаштовує нове життя на новому місці.
   Спасибі всім, хто долучився до цих людських доль, бо немає у нас, жителів мирного міста, морального права бути черствими, байдужими. Добропільці – не такі, ми це завжди показували не лише словами, але і діями, вчинками. І дай, Боже, щоб скінчилися всі ці тривоги для знедолених людей із зони АТО в першу чергу, для нас усіх – громади, Донбасу і України. 

   –    Нехай справдяться ці слова і наші гарячі бажання жити в спокою, злагоді і мирі.

Бесіду вела Алла МОСТОВА

Источникhttp://radadobropillya.org


Джерело: сайт міста Добропілля

avatar
2 Александр Донбасс • 14:45:44, 01.07.2014
Продажний гад ! И нашим и вашим !
avatar
0
1 Dzimyan • 09:26:25, 27.06.2014
Шо это вдруг Дерипас начал на мове вещать?
ComForm">
avatar
Наверх