В ЦРБ состоялся литературно-воспитательный час «... Есть на свете прекрасный язык» + ФОТО

Переглядів: 874 0 25.02.2014 в 17:51:31 Суспільство
В ЦРБ состоялся литературно-воспитательный час «... Есть на свете прекрасный язык» + ФОТО

   21 лютого 2014 в Центральній міській бібліотеці відбулася літературно-виховна година «…Є на світі чарівна мова!», присвячена святкуванню Міжнародного Дня рідної мови. Гостями свята були учні 8-А класу ЗОШ №7.

   

   Свято було і пізнавальним і пізнавально-розважальним. Ведучі розповіли про історію появи Міжнародного Дня рідної мови. Була надана багата інформація, з якої діти самі зробили висновки, що безумовно треба любити свою рідну мову, але толерантно з повагою відноситися до мов інших народів. І не тільки до мов, а взагалі до людей, які живуть в Україні, але не є українцями. Бо наша Донецька земля завжди була і є гостинною до іноземців. Особливо, як ми знаємо, їх приваблюють наші вузи. І сьогоднішні наші гості завтра будуть навчатися поруч з людьми різних національностей, тому ще однією метою нашого заходу було привити учням толерантне ставлення до таких людей. Бо між нами не має ніякої різниці. Усі ми люди. Але виховати поважливе ставлення один до одного це наша першочергова задача.

   

   На другу частину заходу ми запросили доброго друга нашої бібліотеки, поетесу, композитора, викладача музичної школи №1 Каширську Світлану Володимирівну, яка радо виконала пісні на українській, російській мові, але особливе захоплення викликала «Пісня дружби», бо ця пісня є пупурі на відомі російські, українські та білоруські пісні.  Діти разом співали, дехто підтанцьовував. Усі від цього маленького концерту отримали масу задоволення.

   

   І на кінець заходу був показаний ролик, як люди говорять один одному «Я тебе кохаю» на 32-х мовах світу. Ми почули, як це красиво звучить, як незвично і цікаво люди вимовляють ці магічні слова.

   Усі ми любимо нашу співучу та дзвінку українську мову. Та це аж ніяк не означає, що нам є чужими чи далекими мови інших народів. Без поваги, без любові до рідного слова не може бути ні всебічної людської вихованості, ні духовної культури.

   

   Наші гості, учні 8-А класу показали себе дуже ерудированими та вихованими людьми. Велике спасибі батькам та вчителям за прекрасних дітей. Усім дуже сподобався даний захід. Після заходу і ми і нам ще довго дякували за прекрасно та плідно проведений час.

   Наша бібліотека відзначала Міжнародний День рідної мови, бо кожна культурна людина,  усвідомлює, що мова є безцінним надбанням людства. Адже мова – душа народу: немає мови – немає народу.

Бібліотекар відділу обслуговування

Центральної міської бібліотеки 

Бруцька І.В

Источник:http://dobro-biblio.ucoz.ru


Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх