В Центральной городской библиотеке Доброполья прошло необычное мероприятие + ФОТО

Переглядів: 1506 0 19.03.2017 в 08:12:30 Новини бібліотек
В Центральной городской библиотеке Доброполья прошло необычное мероприятие + ФОТО

Незвичайний захід відбувся сьогодні 18 березня в Центральній міській бібліотеці, напередодні відзначення Всесвітнього Дня людей з синдромом Дауна. Незвичайний за своєю енергетикою добра, взаєморозуміння і душевного тепла, яке випромінювали буквально всі присутні. Ініціатором заходу стала Войтюк Тетяна - керівник майстерні соціальної анімації"МультіКреатів". Центральна міська бібліотека виступає партнером в проекті від British Council Британської Ради при підтримці ГО Міцна громада #activecitizensua, виграним Тетяною. Двері бібліотеки завжди гостинно відкриті для проведення заходів творчої студії по створенню мультфільмів, а бібліотекарі завжди напоготові надати будь яку допомогу.

О дванадцятій годині дня зібралися гості: дітки з ініціативними мамами, підопічні реабілітаційного центру м. Добропілля з батьками та вихователь центру Ридченко Світлана Миколаївна, представники "Ліги поліцейських", волонтерки гімназії на чолі з психологом Скринченко Оленою Миколаївною, представники преси та фотокореспонденти. Читальний зал бібліотеки став здаватися не таким вже і великим, але місце знайшлось кожному.

Зустріч розпочалася з розповіді про особливих людей та дітей і чому саме 21 березня вирішено зробити Днем людей з синдромом Дауна. Ірина Олександрівна Козачук - заступник директора Добропільської міської ЦБС, пояснила, що 21 березня було обрано не випадково - це символічне позначення самого синдрому Дауна, причиною якого є трисомія однієї з хромосом: у людини, яка страждає на це захворювання, 21-а хромосома наявна в трьох копіях. У перекладіна «мову календаря» вийшло 21-е число третього місяця.

За допомогою скайп, на зв'язок вийшла представник ГО "Вінниця Даун Синдром" Наталя Косницька, яка розповіла про роботу центру і свою "золоту, сонячну" доньку. Також Наталя закликала підтримати "сонячних" людей 21 березня, долучившись до міжнародної акції "Різнoкoльoрoві шкарпетки" (LOTS OF SOCKS). Потрібно надягнути яскраві шкарпетки, можна навіть і не парні. Можна зрoбити зі шкарпетoк шарф абo краватку, абo прoстo прив'язати дo сумки. В цей день люди зі всього світу фoтoграфуються з різнокольоровими шкарпетками і викладують свої фото з хештегoм #LOTS_OF_SOCKS, задля підтримки людей з синдромом Дауна.

А тепер стало зрозуміло чому учасників дійства чекали на столі різнокольорові паперові заготівки у вигляді шкарпеток. Діти та дорослі із задоволенням приступили до творчої роботи. Шкарпетки почали прикрашатися квітками та візерунками, адже це майбутні герої мультфільму, які "оживуть" на екрані.

Приємно було спостерігати, як всі учасники, незалежно від віку, дружньо долучилися до творчого процесу. Ті, хто доросліше, допомагали малечі розмазувати клей або шукали квітки потрібного кольору. За проханням передавали один одному ножиці чи клей, все це магічне дійство було наповнено якоюсь особою атмосферою щирості добрих почуттів. "Рідко в сучасному житті вдається спостерігати такі теплі емоції, як добре що є ще такі місця і люди які дають можливість це відчути" - сказала одна з присутніх мам, Наталя. І чути це було неймовірно приємно.

А потім почався процес створення мультфільму. Цікаво було усім. Діти мали змогу самі придумати і відзняти сюжет. Монтаж мультфільму потребує декілька більше часу, тому кінцевий результат буде пізніше, обов'язково всі учасники будуть мати змогу на нього подивитися.

В перерві, діти разом із Світланою Миколаївною - вихователькою центру реабілітації - потанцювали,  пограли разом із психологом Оленою Миколаївною. Позитивний настрій був настільки сильним, що енергійні учасники навіть після рухливих ігор переконували що зовсім не втомилися. 

Всім здоров'я, гарного настрою, творчої наснаги, миру! Давайте пам'ятати, що поряд з нами є люди, які потребують особливої уваги і відношення.


Джерело: Територія методиста


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх