В ЦДЮТ г. Доброполья прошел праздник: "Шевченко - имею честь носить это имя" + ФОТО + ВИДЕО

Переглядів: 1586 1 29.03.2014 в 16:34:17 Суспільство
В ЦДЮТ г. Доброполья прошел праздник:
 
         В  Центрі дитячої та юнацької творчості 12 березня в рамках  міського інформаційно-молодіжного проекту « Вирішуй, поки молодий !» пройшло свято «Шевченко – маю честь носити це ім’я», присвячене 200-річчю з Дня народження великого Кобзаря-Тараса Григоровича Шевченка.
        Юні журналісти студії « Рожевий слон» провели пошукове дослідження по виявленню людей, які мають прізвище Шевченко в  великому місті Добропілля,  і запросили їх на  зустріч. Вшанувати пам’ять поета прийшла  і шановна Елліна Олександрівна Плужнікова – методист  відділу освіти Добропільської міської ради, а також керівники шкільних редакцій разом зі  своїми юнкорами.
       У першій частині свята в формі діалогу  з дітьми та гостями зустрічі  юні журналісти  згадали життєвий шлях та творчість художника, прозаїка, драматурга, академіка Академії мистецтв, філософа, просвітителя  українського народу- Тараса Шевченка, доторкнулися душею і серцем до його творів, пройнялися їхнім духом, згадали заповіти поета .
      Відеофільми, слайдова презентація, українська музика, пісні, вірші зробили цю частину свята цікавою і різноманітною. Гостям дуже сподобався виступ   в виконанні ансамблю  бандуристок «Криниченьки» під керівництвом Світлани Анатоліївни Горбаченко (до речі, її дівоче прізвище - Шевченко), а також слайдова презентація Шевченка-живописця, яку представила завідуюча міською дитячою бібліотекою – Оксана  Іванівна Рябовол.
       Не менш цікавою була і друга частина свята «Шевченко в колі сучасників». Майя Олексіївна Бабіна, вчитель української мови та літератури Ганнівської школи Добропільського району познайомила  усіх присутніх на святі з походженням прізвища Шевченко та  розповіла про родовид поета. Презентувала уривок із фільму «Край, де народився поет», який привезла із батьківщини Т. Г. Шевченко.
      Діти спілкувалися з гостями, які мають прізвище Шевченко, ставили до  кожного  питання: Чим займаються? В чому талановиті? Які  в житті були мрії? Чи здійснилися вони? Як відносяться до творчості Тараса Шевченко? Пишаються, що мають це прізвище?
Особливо запам’яталася відповідь Віталія Шевченка – менеджера по комунікаціям ДТЕК «ШУ « Білозерське», який в юні роки займався в студії « Рожевий слон». Він розказав, як ці заняття допомогли йому в подальшому житті.  Анатолій Павлович Шевченко розповів, як  здійснилася його мрія стати лікарем і допомагати людям. І вчителі ЗОШ №6 теж  поділилися своїм  талантом (Наталія Анатоліївна Бєльська - робити посуд із глини,    а Наталія Романівна  Шевченко - гарно вчити дітей історії).  Вони  звернулися до молоді з побажаннями любити свою країну, шанувати пам’ять Кобзаря, читати його вірші. 
 А Марина Миколаївна Корнило представила  гостям зустрічі свої чудові вишиванки.
Світлана Анатоліївна Горбаченко- має чарівний голос.  Вона заспівала пісню і подарувала усім присутнім  велике задоволення.
      А як вразила гостей зустрічі українська пісня в виконанні тріо  вокального ансамблю 
« Дзвіночок».  Це було неймовірно красиво і чудово!  Велике спасибі керівнику ансамблю Катерині Валеріївні Московцевій.
 В кінці свята, переглянув презентацію «Ушанування пам’яті  Кобзаря» та відео репортаж з сел  Шевченко та Юр’ївка, усі присутні  зробили висновок:  головне завдання  сьогодення – любити Україну, знати її історію, шанувати  видатних людей,  таких як Тарас Шевченко, поважати батьків, жити в мирі та злагоді. 
 
Т. О. Лисенко – методист з організації 
дитячих та юнацьких ЗМІ, студія « Рожевий слон» ЦДЮТ
 

В ЦДЮТ г. Доброполья прошел праздник:


В ЦДЮТ г. Доброполья прошел праздник:


В ЦДЮТ г. Доброполья прошел праздник:


В ЦДЮТ г. Доброполья прошел праздник:


В ЦДЮТ г. Доброполья прошел праздник:


Джерело: сайт міста Добропілля

avatar
1 STIG • 18:01:33, 29.03.2014
А "Шевченко" - это точно имя, не фамилия?
ComForm">
avatar
Наверх