Увага! Зміни у законодавстві

Переглядів: 1183 0 14.03.2012 в 10:33:00 Новини податкової інспекції
Увага! Зміни у законодавстві
З метою подальшого підви­щення ефективності Програ­ми житлових субсидій Кабіне­том Міністрів України 6 липня 2011 року прийнято постанови № 728 „Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. № 1156” та № 774 „Про удосконалення порядку при­значення та надання населен­ню субсидій для відшкодуван­ня витрат на оплату житлово- комунальних послуг, придбан­ня скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”.

Постановою Кабінету Міні­стрів України від 06.07.2011 № 728 підвищено соціальні га­рантії в оплаті житлово-кому­нальних послуг для сімей з ді­тьми або інвалідами.

З 1 січня 2012 року у ра­зі призначення житлової суб­сидії сім’ї, до складу яких вхо­дять діти або інваліди І ІІ груп і дохід яких на одну особу не до­сягає прожиткового мінімуму, сплачуватимуть за житлово- комунальні послуги 10 відсо­тків середньомісячного сукуп­ного доходу (за існуючих умов такі сім’ї сплачують 10 відсо­тків, якщо дохід на одну особу не перевищує 50 відсотків про­житкового мінімуму).

Перерахунок розміру суб­сидій виходячи із зменшених відсотків обов’язкової частки плати для сімей, які отриму­ватимуть субсидії станом на 1 січня 2012 року, буде проведе­но автоматично, без додатко­вих звернень громадян.

Постановою Кабінету Мі­ністрів України від 06.07.2011 № 774, яка набрала чинності з 23.07.2011 (з дня опублікуван­ня), запроваджено подальше спрощення умов призначен­ня житлових субсидій та вре­гульовано деякі найбільш про­блемні питання, які впливали на можливість малозабезпече­них родин оформити субсидію.

1. Зокрема, надано право громадянам, які мають забор­гованість з оплати житлово- комунальних послуг, що утво­рилася до 1 грудня 2006 року, отримувати субсидії.

2. Комісіям при місцевих органах виконавчої влади до­зволено приймати безстроко­ві рішення про призначення житлових субсидій на загаль­ну житлову площу сім’ям, які складаються з непрацездатних осіб, до зміни обставин у таких сім’ях (зміна складу осіб, заре­єстрованих у житловому при­міщенні, їх сімейного стану, працевлаштування таких осіб або виникнення в них інших джерел доходів). Це дозволить запобігти зайвому обстеженню таких сімей при кожному звер­ненні за призначенням субси­дії та спростити роботу комі­сій.

3. Врегульовано питан­ня щодо призначення субси­дій сім’ям, в яких члени роди­ни відсутні тривалий час (пра­цюють або навчаються в іншо­му регіоні, перебувають на лі­куванні чи в місцях позбав­лення волі). Відтепер кількість осіб, виходячи з якої признача­ється субсидія за наявності за­собів обліку комунальних по­слуг, визначається з урахуван­ням підтверджуючих докумен­тів про тимчасову відсутність зареєстрованих осіб, в окремих випадках - на підставі обсте­ження умов проживання.

4. Спрощено також дея­кі питання щодо врахування майнового стану громадян. Зо­крема, при призначенні суб­сидій не будуть враховуватися транспортні засоби вітчизня­ного виробництва, які перебу­вають в експлуатації протягом більш як 10 років з дати випус­ку, та інші транспортні засоби, що перебувають в експлуата­ції протягом більш як 15 років з дати випуску.

Прийняті Урядом рішення дозволять своєчасно забезпечи­ти державною підтримкою під час оплати житлово-комуналь­них послуг всіх громадян, які її потребують.

Начальник управління І.В.ШИРИНА

Источник: http://dnl.dn.ua

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх