Україна припинить імпорт електроенергії з Білорусі та РФ

Переглядів: 777 0 29.07.2020 в 08:00:29 Новини України
Україна припинить імпорт електроенергії з Білорусі та РФ

До кінця наступного року Україна повністю припинить імпорт електроенергії з Росії та Білорусі і зосередиться на виконанні свого плану.

Україна може експортувати надлишкову електроенергію в інші країни, зокрема Білорусь, але імпорт електроенергії категорично неприйнятний. До того ж, Україна має від’єднати свої енергосистеми від Білорусі та Російської Федерації. Про це повідомляють в Міненерго.

Імпорт електроенергії з Білорусі та РФ становитиме загрозу для подальшої синхронізації України з європейською енергосистемою.

«Міністерство енергетики за збільшення експорту електроенергії за всіма напрямками, залежно від кон’юнктури на ринку, але ми заперечуємо імпорт електроенергії до нашої країни. За розрахунками на цей і наступний роки потреби в імпорті немає. Наших потужностей достатньо для забезпечення внутрішніх споживачів і експортного постачання електроенергії. До того ж, Україна виконує плани синхронізації своєї енергосистеми з європейською, а імпорт піддає це все загрозі», – зауважила міністр енергетики та вугільної промисловості Ольга Буславець.

Уряд підтримав таку ініціативу, запропоновано зміни до законодавства, якими передбачено тимчасову (до кінця наступного року) заборону імпорту електричної енергії з Росії та Білорусі.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх