Добропольские полицейские посетили мать, которая «забыла» забрать 8-летнюю дочь из центра реабилитации

Переглядів: 2045 0 12.09.2017 в 11:00:06 Новини поліції
Добропольские полицейские посетили мать, которая «забыла» забрать 8-летнюю дочь из центра реабилитации

Дитину у березні цього року тимчасово вилучила у 26-річної мешканки Добропілля соціальна служба у справах дітей через те, що на той момент вагітна жінка зовсім не приділяла їй уваги. Дівчинку було поміщено до Добропільського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, але по закінченню терміну перебування горе-матір так і не забрала дитину додому. Жінку притягнуто до адміністративної відповідальності.

Співробітники ювенальної превенції Добропільського відділення поліції відвідали 8 родин, які опинились у складних життєвих обставинах. Загалом в цих сім’ях виховується 14 дітей віком від 2-х до 14-ти років. Правоохоронці разом із співробітниками служби у справах дітей перевірили умови виховання неповнолітніх, забезпечення їх їжею, одягом, а також усім необхідним для відвідування навчальних закладів. В сімох родинах поліцейські були задоволені побаченим – батьки сумлінно виконують свої обов’язки та доглядають за дітьми. Ті діти, які ходять до школи, мають підручники та канцелярське приладдя. Батьки, якім раніше були зроблені зауваження з боку поліцейських та соцслужбовці, виправили свої помилки у вихованні - привели в належний стан свої оселі та й самі змінили свій спосіб життя.

Нажаль, не всі дорослі відповідально себе поводять. Так на обліку в соціальній службі перебуває родина, в якій 26-річна мати самостійно виховує трьох дітей, але восени цього року старшу 8-річну дівчинку було тимчасово вилучено із родини. Це сталося після чергової перевірки, під час якої співробітники служби у справах дітей прийшовши до жінки і побачивши, що вона мешкає з двома маленькими дітьми однорічним сином та восьми річною донькою, втретє вагітна. Але своїй старшій донечці горе-матір зовсім не приділяла уваги, часто залишала її у знайомих, забувши навіть погодувати. Тоді жінка пояснювала свою поведінку тим, що їй одній важко слідкувати за донькою, бо в неї на руках немовля та і через вагітність вона себе погано почуває. На той момент правоохоронці та соцпрацівники прийняли рішення на певний час помістити маленьку дівчинку до місцевого Центру соціально-психологічної реабілітації, а матері дали термін виправити ситуацію.

Прийшовши цього разу до молодої жінки для того, що б дізнатися чому вона не забирає доньку з Центру реабілітації і навіть не цікавиться її життям, поліцейські побачили, що жінка вже народила третю дитину. На питання ювенальників – чому в квартирі брудно і де знаходиться батько двох молодших хлопчиків, горе-матір відповісти не змогла, але пообіцяла виправитись і все ж таки повернути старшу доньку в родину.

Із горе-матір’ю була проведена профілактична бесіда, а також поліцейськими відносно неї був складений адміністративний протокол за ст. 184  «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Добропольские полицейские посетили мать, которая «забыла» забрать 8-летнюю дочь из центра реабилитации


Добропольские полицейские посетили мать, которая «забыла» забрать 8-летнюю дочь из центра реабилитации


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх