У Добропiллі переселенка Катерина Стороженко відкрила еко-лавку

Переглядів: 1036 0 09.01.2021 в 08:30:51 Суспільство
У Добропiллі переселенка Катерина Стороженко відкрила еко-лавку

Переселенка з Макіївки відкрила у Добропіллі крамницю для прибічників вегетаріанських та натуральних продуктів. Обладнання для цього отримала за грантові гроші від міжнародних організацій.

На полицях крамниці: молоко – з вівса, сир та ковбаса – із сої, а солодощі – без цукру. Ці веганські продукти у раціоні переселенки з Макіївки Катерини щодня. Саму еко-лавку в Добропіллі дівчина відкрила після переїзду з окупованого міста.

"Коли почалися військові дії - я була на 7-му місяці вагітності. Батьки дуже панікували, дуже просили повернутися в Добропілля, тому що тут було відносно спокійно на той момент. І ми були змушені залишити свої речі, свою квартиру, взяти кішку та переїхати до Добропілля", - розповіла переселенка Катерина Стороженко.

Жінка додала, що оскільки на той момент вже дотримувалися вегетаріанської дієти, то вже було складно підібрати собі продукти, щоб поїсти.

За її словами, вони поступово, прийшли до того, що потрібно самим відкривати крамницю здорового харчування.

Крамницю еко-продуктів Катерина з чоловіком відкрили за власні гроші. Через рік почали виготовляти олію. Прес купили за грант від Чеської організації "Людина в біді". Аби віджати на ньому 250 мілілітрів олії з насіння льону – Катерина витрачає 15 хвилин.

"Маслянистість у лляного насіння дуже висока. Практично, як у волоського горіха - 40-50%, це дуже жирне насіння. І для того, щоб нам зробити, наприклад 250 мілілітрів, нам буде потрібно близько пів кілограма лляного насіння. Тут ми бачимо сухий жмих. Його теж можна вживати в їжу. У нас відвідувачі навіть підходять коштують" - розповіла Катерина.

Катерина вегетаріанка вже близько дев’яти років. На рослинні продукти перейшла випадково.

"Я почала займатися йогою. Сама для себе не помітила, як прийшла до того, що мені перестав подобатися смак м'ясних страв. Почала чути якісь сторонні запахи. Потім почала занурюватися в філософію йоги, знайомиться з моральними-етичними принципами, один з яких - "ненасильство", тобто потрібно намагатися жити так, аби не шкодити іншим живим істотам" -

Протягом трьох років Катерина не лише популяризує харчування без м’яса, а й заняття йогою. Їх сама і викладає.


У Добропiллі переселенка Катерина Стороженко відкрила еко-лавку


У Добропiллі переселенка Катерина Стороженко відкрила еко-лавку


У Добропiллі переселенка Катерина Стороженко відкрила еко-лавку


Джерело: https://suspilne.media/


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх