Стало відомо, які штрафи накладаються на підприємця, який не сплатив ЄСВ

Переглядів: 802 0 03.09.2019 в 12:00:34 Новини податкової інспекції
Стало відомо, які штрафи накладаються на підприємця, який не сплатив ЄСВ

Законом про ЄСВ платниками ЄСВ визначено фізосіб – підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, та членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Фізособи – підприємці, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску на платників, які допустили зазначене порушення, накладається штраф у розмірі 20 % - своєчасно не сплачених сум.

Крім того, на суму недоїмки нараховується пеня  0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу. Нарахування пені розпочинається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно.

Так, несплата або несвоєчасна сплата єдиного внеску, зокрема, фізособами – підприємцями або особами, які забезпечують себе роботою самостійно, у сумі:

- що не перевищує 300 НМДГ,  тягне за собою накладення штрафу від 40 до 80 НМДГ;

- за повторне за рік вчинення таких дій – тягне за собою накладення штрафу від 150 до 300 НМДГ;

- у сумі більше 300 НМЖХ громадян, тягне за собою накладення штрафу від 80 до 120 НМДГ;

- за повторне за рік вчинення таких дій – тягне за собою накладення штрафу від 150 до 300 НМДГ.

При цьому нормами ст. 165 - 1 КУпАП не передбачена адміністративна відповідальність за вказане порушення для членів фермерських господарств.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх