Стало известно, какая сумма была удержана с жителей Добропольского района на военный сбор

Переглядів: 1919 0 05.12.2014 в 19:28:34 Новини податкової інспекції
Стало известно, какая сумма была удержана с жителей Добропольского района на военный сбор

Про сплату до бюджету військового збору

       У жовтні поточного року до Державного бюджету України надійшло 544,7 млн. грн. військового збору, індикативний показник виконано на 108,9 відс.

       Загалом, за статистикою ДФС України, з початку запровадження військового збору до бюджету надійшло майже 1,4 млрд. гривень.

       Платниками податків що перебувають на податковому обліку в Добропільській ОДПІ до Державного бюджету держави з початку запровадження військового збору сплачено 5,1 млн. грн. 1,4 млн. грн. та 1,5 млн. грн. цього збору сплачено до бюджету відповідно у жовтні, та у листопаді поточного року.

       Нагадуємо, що військовий збір запроваджено із 3 серпня 2014 року, ставка якого складає 1,5 відс. від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти — для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

       Військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

       Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно - правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання - передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-YI (із змінами та доповненнями, далі – ПК України).

       Особи, які відповідно до ПК України мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати у строки, встановлені ПК України для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку (далі – податковий розрахунок) до контролюючого органу за місцем свого розташування (п. п. «б» п. 176.2 ст. 176 ПК України).

       На сьогодні Державною фіскальною службою України розроблено проект форми податкового розрахунку, який передбачає відображення податковим агентом за звітний квартал загальної суми доходу, з якого утримано військовий збір, загальної суми утриманого збору, без відображення персоніфікованих даних фізичних осіб – платників військового збору.

       З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб - порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно - довідковому ресурсі (дане роз’яснення у категорії 132.04).

   Источник: http://www.dobrepole.com.ua/


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх