Спортивно-массовая работа Добропольского центра физического здоровья населения «Спорт для всех» по месту жительства граждан + ФОТО

Переглядів: 1510 0 19.07.2013 в 04:27:52 Новини спорту
Спортивно-массовая работа Добропольского центра физического здоровья населения «Спорт для всех» по месту жительства граждан + ФОТО
   Суттєвим елементом гармонійного виховання дитини є фізична культура і спорт. Незадовільне здоров'я школярів - надзвичайно актуальна проблема, яка стосується близько двох третин підлітків. Профілактика захворювань, в тому числі і через заняття спортом, відіграє важливу роль. Саме тому в Добропіллі триває реалізація завдань та соціальних ініціатив Президента України щодо залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, популяризації здорового способу життя і є актуальною тема роботи закладів фк та спорту, одним з яких є Добропільський ЦФЗН «Спорт для всіх»
 
   Рішенням Добропільської міської ради від 28.03.2007р. за № 5/15-51 утворено комунальну фізкультурно – оздоровчу установу  „Добропільський центр фізичного здоров’я населення  „Спорт для всіх”. 
Головною метою центру є створення сприятливих умов для реалізації права громадян на заняття фізичною культурою і спортом, задоволення їх потреб в оздоровчих послугах, організація і проведення змагань   за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення.
   Штатна численність на 01 червня поточного року  складає 8,5 ставок (директор – 1 ставка, бухгалтер – 1 ставка, тренер-інструктор – 6 ставок, спеціаліст І категорії – 0,5 ставки).

    При центрі функціонують наступні секції: для інвалідів різних вікових категорій та нозологій (на базі СК ш. «Добропільська»), де займається 25 чоловік; секція з футболу (зимовий період – одна з ЗОШ, літній-стадіон «Печориці») ,де займається  40 чоловік; секція з настільного тенісу – 40 чоловік ( на базі ЗОШ  № 4); секція з баскетболу – 60 чоловік (на базі СК ш. «Піонер» та ЗОШ № 17);секція з легкої атлетики - 20 чоловік (на базі ЗОШ-інтернату); секція боротьби – 20 чоловік  (м-н Сонячний, 22); секція з фітнесу (на базі СК ш. «Піонер» та БК ім.Кірова  с-ще Водянське)  - 40 осіб;  секція з волейболу (на базі ЗОШ № 7)  кількість– 20 чоловік. 
Функціонують 2 фізкультурно-оздоровчих клуби за місцем проживання населення ( «Золотий лотос» та «Гарт»), в яких культивуються настільний теніс та види боротьби. 
   Взагалі, кількість осіб, які систематично займаються всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи за місцем проживання населення, складає 265 осіб, з них - 30 дітей соціально незахищених категорій.

   Для проведення заходів, фізкультурно-оздоровчих занять використовуються спортивні бази загальноосвітніх шкіл, стадіонів, спортивні майданчики за місцем проживання.
Налагоджена система по роботі з дітьми і підлітками за місцем проживання в літній період. Під час функціонування пришкільних майданчиків, спортивних таборів, профілакторію  проводиться ціла низка спільних заходів на спортивних  майданчиках, майданчику зі штучним покриттям, майданчиках, розташованих в мікрорайонах.  
   
             Добропільський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» постійно бере участь в  обласних спортивних заходах. 
   Щорічно у квітні-травні проводиться місячник „Спорт для всіх – спільна турбота” щодо приведення у належний стан існуючих та будівництво нових майданчиків за місцем проживання та майданчиків ЗОШ. Роботу заходу координує Добропільський ЦФЗН «Спорт для всіх». Добропілля налічує 38 майданчиків (13 з  них  - за місцем проживання).   У поточному році м.Добропілля  серед  ІІІ групи міст  Донецької області за підсумками участі у Всеукраїнському місячнику «Спорт для всіх-спільна турбота » посіло ІІ місце.

   У місті Добропіллі 2 майданчика зі штучним покриттям  (1- м.Добропілля, 1 - м.Білозерське -з метою розширення  футбольної інфраструктури побудовано у 2012 році  (залучено 378,0 тис.грн –благодійний фонд Бориса Колєснікова, 303,0 тис.грн. – позабюджетні кошти).
    Для більш  успішної  роботи  та  проведення  спортивно-масових  заходів   за місцем   проживання  та  в  місцях  масового  відпочинку  населення Добропільським центром   фізичного    здоров’я   населення  «Спорт для всіх»  постійно  здійснюється оновлення спортивного обладнання : 
2008 рік  -  (  кошти  місцевого бюджету) - комплект антивандального вуличного тренажерного обладнання (м.Білозерське, вул.Комсомольска,17);
2009 рік  -  (  кошти місцевого бюджету)  -  комплект антивандального  вуличного  тренажерного    обладнання (м.Добропілля, вул. Добролюбова,136 )  та  6  столів    для  настільного тенісу;
2010 рік (кошти місцевого бюджету) - комплект антивандального  вуличного тренажерного обладнання та тренажерне обладнання і спортивний  інвентар  для фітнес-залу у с-ще Водянське та комплекти обладнання , які 
розташовані у місті Добропіллі за адресами вул.Нова, 10, вул.Шевченка, 11,  вул. Котовського,2 , вул.Саратовська 35,37,39, м-н Молодіжний 33, 34, вул.Советська,10;
2011 рік (кошти місцевого бюджету) - комплекти антивандального  вуличного тренажерного обладнання  для мешканців  с-ще Новодонецьке;
2012 рік ( кошти місцевого бюджету) - комплект антивандального  вуличного тренажерного обладнання  для мешканців с-ще Водянське( біля ЗОШ). Всього на вищевказані цілі витрачено коштів  на загальну суму понад 350,0 тис.грн.  (місцевий бюджет).
   Працівниками центру «Спорт для всіх» проводяться змагання серед людей різних вікових та соціально-незахищених категорій (діти міського притулку, діти інтернату, діти- інваліди, молоді інваліди). 
   Активну роботу вже розпочато в період літніх канікул: організовано спортивно-масові заходи протягом тижня фк і спорту( 17-24 червня 2013 року) серед пришкільних та спортивних таборів, окрім цього заплановано провести 14 фізкультурно-оздоровчих заходи у липні-серпні, в тому числі змагання з міні-футболу серед дворових команд «Шкіряний м’яч». Формування команд розпочинається з 22 червня ( інформація на сайті Добропільської міської ради, місцеві газети).
   Здійснювати функціональні обов’язки центру допомагає налагоджена система співпраці з міським відділом освіти, громадськими організаціями інвалідів  „Сузір’я”, «Джерело», профспілками  вугільних підприємств, організаціями та установами міста, управліннями та відділами Добропільської міської ради. 

Источник: http://radadobropillya.org

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх