Сохраним жизнь лебедям Добропольского района!

Переглядів: 1053 0 21.11.2018 в 14:30:16 Суспільство
Сохраним жизнь лебедям Добропольского района!

Відомо, що лебеді – птахи безголосі, якщо точніше – не вміють співати. Але, останньої хвилини свого життя птах видає дивні звуки, схожі на гарну і зворушливу пісню. Так навколишній світ дізнається про смерть чергової красуні-птиці. Цю характерну особливість лебедів помітили ще стародавні греки. Ця історія зацікавила і натуралістів, їх дослідження підтвердили, що лебеді дійсно видають в момент своєї смерті звук, що за мелодійністю нагадує пісню – лебедину пісню.
На минулому тижні на електронну пошту редакції надійшов лист від дітлахів Золотого Колодязя - членів гуртка «Людина і довкілля» Діани Бичко і Єлизавети Велієвої, який нагадував більше крик про допомогу. Чому? Прогляньте його і ви зрозумієте.

"Ось уже близько десяти років поспіль щовесни на водоймі поблизу села Золотий Колодязь оселяється лебедина пара. І щовесни ці величаві птахи виводять своє потомство. 
Сталося це і нинішнього року - у пари з’явилося п’ять маленьких лебедят, для яких наша водойма стала затишною домівкою, а ми, мешканці Золотого, - їх друзями. За цей час ми потоваришували настільки, що пернаті призвичаїлися, навіть, їсти з наших рук, лестилися до нас, дозволяли торкатися ніжного пір’я. 
Ніщо не загрожувало життю величних птахів, допоки на водоймі був господар, але сьогодні все змінилося. На жаль, небезпека причаїлась там, де на неї ніхто не чекав – серед людей. Нещодавно рибальська рука вкоротила життя двом довірливим молоденьким лебедям. 
Зрозуміло, що всіх приголомшила ця подія, і ми,захисники довкілля, разом з керівником гуртка і сільським головою, провели природоохоронну акцію на підтримку цих величних птахів. 
Ми звертаємось до всіх небайдужих долучитися до справи порятунку та допомоги цим королівським птахам, які облюбували для свого проживання саме наш чарівний добропільський куточок. Пам’ятаймо, що у слов’ян лебедина пара – втілення подружньої вірності, краси і благородства. А поєднуючи у собі дві стихії: повітря і води, лебідь є птахом Життя! Тож збережімо життя лебедям Добропільщини!"


Сохраним жизнь лебедям Добропольского района!


Сохраним жизнь лебедям Добропольского района!


Сохраним жизнь лебедям Добропольского района!


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх