Скільки коштуватиме посада голови чи депутата для кандидатiв з Добропільщини

Переглядів: 1165 0 15.09.2020 в 08:30:10 Новини місцевої влади
Скільки коштуватиме посада голови чи депутата для кандидатiв з Добропільщини

Центральна виборча комісія затвердила розміри грошових застав під час місцевих виборів 25 жовтня 2020 року. Розмір застави буде залежати від кількості виборців.

Так, для виборчого списку кандидатів у депутати Покровської районної ради, в яку ввійде Добропільщина, розмір застави становитиме 52 тис. 809 грн.

В ради з кількістю виборців понад 10 тис. обирати депутатів будуть за партійними списками. В Білозерській міській раді налічується майже 11 тис. виборців, кожна з партій, яка висуватиме своїх кандидатів, має внести 2 428 грн застави. Втричі більше виборців у Добропільській міській раді, 36 818, партія повинна внести 8 182 грн застави за свій список.

А ось в громадах, в яких налічується менш ніж 10 тис. виборців, обирати депутатів будуть особисто. Застава для бажаючих буде єдина – 1000 грн. Саме стільки внесуть кандидати в депутати в Новодонецькій, Криворізькій та Шилівській радах.

У більшості громад України розмір застави для кандидатів на посаду міського, селищного чи сільського голови буде дорівнювати 5 тис. грн. Саме стільки коштів мають внести ті, хто бажає очолити Добропільську, Білозерську, Новодонецьку, Криворізьку чи Шахівську громаду.

На Донеччині лише в трьох радах доведеться сплатити більшу заставу – в Маріуполі (понад 66 тис. грн), у Краматорську (понад 31 тис.) та Слов’янську (понад 19 тис. грн).


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх