Що робити, якщо не генерується COVID-сертифікат у Дії

Переглядів: 897 0 24.11.2021 в 11:00:17 Новини охорони здоров'я
Що робити, якщо не генерується COVID-сертифікат у Дії

Лікарі розповіли в яких випадках Дія може не підтягнути сертифікат.

Національна служба здоров'я України пояснила, що робити громадянам у різних ситуаціях, коли «Дія» не генерує COVID-сертифікат.

Так, сертифікат може не підтягувати через помилку в записі про вакцинацію. Якщо так сталось, тоді слід звернутися до пункту, де робили щеплення. Внести чи виправити дані про вакцинацію має той лікар, який її проводив у відповідному пункті щеплення. Це єдиний фахівець, який має повноваження на виправлення даних про вакцинацію в електронній системі охорони здоров’я.

Якщо не вдається отримати COVID-сертифікат через помилку в даних, зроблену не під час вакцинації, а раніше, тоді таку помилку в реєстраційних даних може виправити будь-який лікар, що зареєстрований в електронній системі охорони здоров'я - сімейний чи вузький фахівець.

Крім того, зазначається, що сертифікат генерується при щепленні різними вакцинами у випадку, якщо ці комбінації наступні: перша доза AstraZeneca/CoviShield, Moderna або Comirnaty/Pfizer-BioNTech, друга доза Moderna або Comirnaty/Pfizer-BioNTech.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх