Мешканці Селидового, Мирнограда та Добропілля стали жертвами інтернет-продавців

Переглядів: 819 0 21.11.2020 в 07:30:37 Новини поліції
Мешканці Селидового, Мирнограда та Добропілля стали жертвами інтернет-продавців

Минулої доби до поліції звернулось п’ять громадян, які стали  жертвами шахраїв. У чотирьох випадках потерпілі втратили свої гроші, замовивши товари в інтернеті, а пенсіонерка з Покровська позбулася своїх заощаджень, намагаючись допомогти родичці, яка нібито потрапила в біду.

Так, до літньої покровчанки зателефонував невідомий, який назвався слідчим.  Він розповів, що її невістка стала винуватицею дорожньої аварії, під час якої постраждала дитина, і за скоєне їй загрожує позбавлення волі. Але питання можна вирішити. Налякана жінка перерахувала зловмисникам 10 тисяч гривень. Згодом, після телефонної розмови з родичкою, пенсіонерка зрозуміла, що стала жертвою аферистів та звернулась до поліції.

 Жертвами інтернет-продавців стали мешканці Селидового, Мирнограда та Добропілля. Громадяни заказали в інтернет-магазинах одяг, квасолю, дитячу коляску та токарний станок, відправили оплату, проте замовлені товари так і не дочекались.

У поліції за всіма фактами відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках яких ведуться пошуки аферистів.  

Правоохоронці нагадують: аферисти здатні вигадати будь-яку схему, аби дістатися чужих статків. Вони майстерно володіють засобами психологічного впливу і можуть бути дуже переконливими. Громадянам слід бути вкрай обачними та ретельно перевіряти інформацію отриману від незнайомців. А купуючи товар в інтернет-магазинах, розраховуватись за нього під час отримання, попередньо перевіривши вміст посилки.  


Джерело: http://pokrovsk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх