Податкову декларацію з плати за землю необхідно подати не пізніше 20 лютого 2013 року

Переглядів: 1142 0 15.02.2013 в 18:25:59 Новини податкової інспекції
Податкову декларацію з плати за землю необхідно подати не пізніше 20 лютого 2013 року
    Юридичні особи-платники плати за землю щороку самостійно обчислюють суму податку. Податкову декларацію такі особи подають до органу ДПС за місцезнаходженням земельної ділянки не пізніше 20 лютого. Річна сума податку у ній розбивається рівними частинами на 12 місяців. При розрахунку річної суми податку враховуються дані станом на 1 січня поточного року. Слід зазначити, що подання такої декларації звільняє від подання щомісячних декларацій.   
   Водночас, платник може обрати варіант подання звітної податкової декларації з плати за землю щомісяця. У такому разі декларація подається протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.     
   Новостворений платник податку при поданні першої декларації додатково подає ще й довідку (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки. У подальшому таку довідку слід подавати у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі. 
   Нагадуємо, що порядок обчислення плати за землю регулюється положеннями  ст. 286 Податкового кодексу України. Коефіціент індексації нормативної грошової оцінки земель в 2013 році складає 1,0.



                                                                                                                 Сектор взаємодії із 
ЗМІ та громадськістю    
Добропільської ОДПІ                                                                                 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх