Підкорювання Говерли

Переглядів: 1934 0 29.01.2016 в 15:21:35 Новини спорту
Підкорювання Говерли

Говерла є найвищою точкою України (2061м).  З нагоди п'ятої річниці незалежності України на вершині встановлено плиту, в яку вмонтовані капсули з землею з усіх областей України. Тут також знаходиться великий металевий хрест, скульптурний монумент з українським тризубом  і бетонний стовп. Петрос — гора в Українських Карпатах (2020м), у Рахівському районі Закарпатської області. Одна з найвищих вершин гірського масиву Чорногора. Взимку досить часто бувають снігові лавини. Краєвиди з Петроса майже такі ж, як з Говерли.

Узимку альпіністським сходженням на Говерлу присвоєна категорія 1Б.

З 11 по 22 січня 2016 року Віталієм Кутнім ( ДТЕК шахта «Білозерська») - учасник сходжень на  Ельбрус 2007р, 2009р., Вінсон 2010р.,Пуморі 2011р., Еверест 2012р., були організовані   навчально – тренувальні збори зі сходженням на гору Говерла. До групи увійшли 7 чоловік: Балаба Сергій (ДТЕК), Савчук Володимир(шахтар –пенсіонер), Савчук Тамара (ДТЕК шахта «Новодонецька»), Кутня Світлана (ДТЕК шахта «Новодонецька»),  Сливна Любов (ДТЕК шахта «Новодонецька»), Кисельов Сергій (ДТЕК, Криворізьський РЕС), Чувпило Людмила (Центр туризму та краєзнавства учнівської молоді).

Карпати зустріли  снігом, який йшов щодня. Це не заважило нам проводити сніжно – льодові заняття.  Відпрацювали прийоми  самозатримання  при зривах на схилах різної крутизни, рубати сходи, підніматися в гору, гліссерувати на спусках.

Багатоденний снігопад збільшив погрозу сходження лавин, ймовірність яких зростає зі сходом сонця. Тому  було прийняте рішення про ранній вихід групи  (3.00 годин)  на сходження Говерлу 19 січня 2016р.

О 8год.00хв  група піднялася на вершину.  

Перебування у горах супроводжувалося яскравими емоціями, постійним відкриттям у собі чогось нового.

Засніжені Карпати зачарували нас своєю красою.

 

 

 


Підкорювання Говерли


Підкорювання Говерли


Підкорювання Говерли


Підкорювання Говерли


Підкорювання Говерли


Підкорювання Говерли


Підкорювання Говерли


Підкорювання Говерли


Підкорювання Говерли


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх