Перевозив на 3 пасажири більше, ніж дозволено: суд оштрафував водія маршрутки

Переглядів: 892 0 10.12.2020 в 12:00:56 Новини України
Перевозив на 3 пасажири більше, ніж дозволено: суд оштрафував водія маршрутки

Доводи про те, що водій не бачив кількості людей у салоні маршрутного автобуса, не можуть бути підставою для закриття провадження за малозначністю.

Одеським апеляційним судом було розглянуто матеріали справи про притягнення водія до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КУпАП. Про це повідомляє пресслужба суду.

Постановою судді Суворовського районного суду м. Одеси особа була притягнена до адміністративної відповідальності у виді штрафу 17 000 гривень за те, що, будучи водієм маршрутного таксі, перевозив пасажирів у кількості 23 особи при можливих 20 особах, чим порушив п. п. 7 п. 3  Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», а саме перевищив кількість на 3 особи.

В апеляційній скарзі водій з постановою не погодився. Він вказав, що з’явився до районного суду, свою вину визнав. Просив постанову суду скасувати, провадження по справі закрити за малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення та оголосити йому усне зауваження.

Доводи апеляційної скарги про те, що водій не бачив кількості людей у салоні маршрутного автобуса, не можуть бути підставою для закриття провадження за малозначністю адміністративного правопорушення, оскільки водій повинен контролювати кількість пасажирів, які знаходяться в керованому ним транспортному засобі.

Враховуючи можливі наслідки скоєного правопорушення, особу правопорушника, апеляційний суд погоджується з висновками районного суду щодо накладення на водія адміністративного стягнення у виді штрафу в розмірі 17 000 грн.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх