ОГНИ Доброполья: "Семинар для представителей малого и среднего бизнеса"

Переглядів: 1018 0 19.03.2013 в 14:08:45 Новини податкової інспекції
ОГНИ Доброполья:
Про актуальне на семінарі.

   Нещодавно фахівцями Добропільської ОДПІ в актовому залі Добропільського міськвиконкому був проведений семінар для представників малого та середнього бізнесу.

   Відкриваючи семінар начальник інспекції С.А. Сузіна наголосила, що проведення цього заходу сприяє налагодженню взаєморозуміння між податковою та платниками податків та є запорукою співпраці. Також вона нагадала, що вже понад два місяця проходить кампанія декларування доходів та закликала присутніх виконати свій громадянський обов’язок і вчасно подати річну декларацію про отримані доходи за 2012 рік.

   Під час семінару були розглянуті основні зміни останнього часу. Заступник начальника управління оподаткування юридичних осіб Казанцева Т.О. розповіла про зміни та особливості в оподаткуванні податку на додану вартість та наданні реєстру отриманих та виданих податкових накладних, доведених наказом Міністерства фінансів України від 17.12.2012 р. №1340, який вступив в силу з 01.03.2013 р. Також повідомила присутнім платникам податків про можливість подання реєстраційної заяви за формою 1-ПДВ в електронному вигляді, роз’яснила порядок заповнення реєстру одержаних та виданих податкових накладних.

   Найактуальнішим питанням цього заходу було введення електронної контрольної стрічки та подання звітності до податкової служби про використання РРО в електронному вигляді. Завідувач сектору контролю за проведенням готівкових розрахунків відділу податкового контролю Оріщенко О.О. розповіла про доопрацювання електронних контрольно-касових апаратів та звернула увагу на те, що впровадження чергових новацій в першу чергу потребує набуття певних навичок та вміння працювати в нових технологічних умовах.

   Завідувач сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю Панченко Т.І. розповіла присутнім про особливості обчислення та надання звітності по платі за спеціальне використання води, екологічному податку, збору за першу реєстрацію транспортного засобу у зв’язку зі зміною ставок цих податків та нагадала про електронні сервіси та про можливості надання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Присутнім було роз’яснено як оформити необхідні документи для укладання договору на надання послуг електронного цифрового підпису та отримання сертифікату відкритого ключа, надані адреси віддалених адміністраторів реєстрації користувачів які діють на території нашої області.

   Наприкінці семінару відбулось активне спілкування у формі запитань-відповідей. Жодне запитання не залишилося поза увагою.

Сектор взаємодії із ЗМІ
та громадськістю
Добропільської ОДПІ

Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх