Шахти Добропілля працюють за новим графіком: подробицi

Переглядів: 1884 0 26.08.2020 в 07:30:13 Новини підприємств
Шахти Добропілля працюють за новим графіком: подробицi

З 21 серпня шахти Добропілля працюють за новим графіком – п’ять днів роботи, субота та неділя вихідні. Таке рішення було прийняте під час спільного засідання керівництва ДТЕК Добропіллявугілля та профспілок. Причина – у порушенні компанією Центренерго умов контракту щодо постачання вугілля на її електростанції. З 80 млн грн, які мали заплатити енергетики за паливо, вони перерахували лише 20 млн грн.

Полеміка ДТЕК з Центренерго йде ледь не від самого підписання договору. Так, ще 5 серпня енергетична компанія звинувачувала ДТЕК у шантажі і запевняла, що у липні замість 100 тис. тонн, як було прописано у договорі, добропільського вугілля на електростанції надійшло лише 26,5 тис. тонн, за які Центренерго перерахував ДТЕК понад 13 млн грн. І тоді ж Центренерго розпочало закуповувати більше вугілля у державних шахт.

З якими і розраховується у першу чергу. 17 серпня на сайті компанії з’явилося повідомлення про проведення аукціону про продаж електроенергії до кінця року, завдяки чому держпідприємства отримають до професійного свята, Дня шахтаря, 400 млн грн. А 19 серпня Центренерго оприлюднив інформацію про те, що 216 млн вже направлено державним шахтам. Про ДТЕК – ні слова.

Два дні тому енергетики донесли таку інформацію: «Наразі ПАТ «Центренерго» вдалося укласти контракт із приватними компаніями на постачання вугілля українського видобутку за базовою ціною 1480 грн/т без ПДВ і транспортування. На Вуглегірську ТЕС уже відвантажена перша партія вугілля за цією ціною. Нагадаємо, вугілля державних шахт компанія купує по 1950 грн/т. А за оперативним контрактом із ДТЕК, укладеним за медіації Міненерго, - по 1660 грн/т».
Де видобувають те вугілля приватні компанії – не уточнюється.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх