На території Добропілля з’явиться новий туристичний бренд “Маленька Грузія на Донеччині”

Переглядів: 1353 0 26.07.2020 в 08:30:11 Новини району
На території Добропілля з’явиться новий туристичний бренд “Маленька Грузія на Донеччині”

Керівник туристичного кластера Донеччини Валентина Лимаренко, розповіла редакції “Бізнес — Схід” про новий туристичний бренд у Добропільському районі.

У липні 2020 року за підтримки програми ПРООН «Підтримка Європейським Союзом сходу України  - відновлення, зміцнення миру та урядування» для ганнівської громади було виділено дві грантові програми.

За проектом "Створення керамічної майстерні", що реалізовуватиме ГС "Кластер "Керамічний край" буде створено та облаштовано нову для теріторії Добропілля і Добропільського району виробничу інфраструктуру.

За умовами проекту заходів формально буде 2 – навчання гончара і облаштування майстерні.

Фактично кінцева мета проекту – створення рентабельної гончарної майстерні вигоду від якої отримають всі мешканці громади. На першому етапі вигоду отримає громада як суб'ект, а подальшому кількість підприємців-гончарів і  найманих працівників буде невпинно зростати.

За другим проєктом планується створення зеленої садиби «Рatara Sakartvelo – маленька Грузія на Донеччині», виконавець ГО "Молода барвиста Україна” та проведення дев`ятого щорічного культурно-мистецького україно-грузинського фестивалю «Горицвіт».

Для громади – це нові робочі місця, поповнення місцевого бюджету, розвиток інфраструктури для «зеленого туризму» з урахуванням вимог доступності для мобільних груп населення та забезпечення  безпечної санітарно-гігієнічної інфраструктури.

Спілка грузинів Донеччини, що буде базуватися на території Ганнівки, матиме можливість приймати гостей та проводити заходи, що сприятимуть зміцненню відносин між Україною та Грузією.

Проєкт фокусує увагу на цінностях України та Грузії – маленької Грузії на Донеччині, як туристичного бренду, виділяючи його конкурентні переваги, практичну користь зеленої садиби, як туристичного магніту; особисті переваги та зиски, які може надати село Ганнівка своїм гостям та «споживачам»: почуття, емоції та враження, які «виробляє» туристична Ганівка, а також власноруч долучитися до майстер-класів з виготовлення гончарних виробів з грузинською символікою у Ганнівській гончарній майстерні.

Подальші розробки власного бренду та туристичного логотипу будуть спрямовані на візуальну фіксацію всіх ключових цінностей, які втілені у «маленькій Грузії на Донеччині».

24 липня 2020 року в Ганнівському сільському будинку культури с. Ганнівка, Добропільського району відбудеться прес-конференція з представниками ГС «Кластер «Керамічний край», ГО «МОЛОДА БАРВИСТА УКРАЇНА», представниками місцевого самоврядування м. Добропілля, Анацьким Артуром – підприємцем, що створює зелену садибу в Ганнівці, представниками сільської ради та місцевої громади.

Захід відбудеться о 15:00 за адресою:

Ганнівський сільський будинок культури, с. Ганнівка, Добропільського району.

Телефон для довідок: +380954592588 – Лілія Томазівна Харатішвілі-Тихонова

Форма для реєстрації: https://forms.gle/Pkjm9u2b3Lzs3yAj9 

Для участі в ZOOM-конференції посилання буде надане після реєстрації

Проєкти реалізуються ГО "Взаємодія плюс" в межах Національного проєкту "Децентралізація", в межах Програми ООн із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії, Швеції та Європейського Союзу.


Джерело: https://bizshid.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх