На шахті Добропільська починають видобувати вугілля з нової лави

Переглядів: 2254 0 07.12.2019 в 10:30:27 Новини підприємств
На шахті Добропільська починають видобувати вугілля з нової лави

На шахті Добропільська однойменного шахтоуправління ДТЕК Добропіллявугілля  запустили в роботу нову лаву із запасами 851 тис. тонн вугілля. Видобувати паливо для теплової генерації країни у новому 250-метровому вибої буде колектив дільниці №4, під керівництвом Максима Дивульського та бригадира Сергія Чугунова.

Добувати вугілля у новій 10-й південній лаві шахтарям  допоможе комбайн нового покоління CLS-450 від машинобудівників заводу «Корум Світло шахтаря». Це другий комбайн цієї марки, з яким доводиться працювати дільниці. 2017-го року гірники фактично дали путівку в життя першому комбайну цієї серії. За його допомогою вони видобули понад 2 млн тонн вугілля. Зараз цей комбайн відновлюють  спеціалісти Корума і невдовзі він повернеться на підприємство. А дільниця Дивульського буде освоювати його «молодшого брата». Також новий забій обладнали капітально відремонтованими  скребковим конвеєром СП-251-13, скребковим перевантажувачем СП-251.15, та 167 секціями механізованого  кріплення 3КД90т.

Усього компанія ДТЕК спрямувала на придбання, капітальний ремонт обладнання, оснащення та проведення гірничих виробок для цієї лави 155,7  млн грн.

«Це вже друга  з лав, які ми ввели в експлуатацію цього року,- зазначив Олександр Могильченко, директор ШУ Добропільське, - Нова лава - це перспектива стабільної роботи для колективу шахти Добропільська на найближчий рік, для України –  851 тис  тонн вітчизняного вугілля марки Г, яке допоможе країні зміцнювати енергонезалежність. Взагалі плануємо до кінця року довести обсяги видобутку до 2,3 млн тонн».
 


Джерело: ДТЭК


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх