Мастера рукоделия посетили белозерскую «Коморку» + ФОТО

Переглядів: 942 0 03.04.2018 в 12:00:47 Творчість
Мастера рукоделия посетили белозерскую «Коморку» + ФОТО

Для цікавих людей, які готові йти за своїми мріями, виходити за рамки, творити, надихати та ділитися своїми захопленнями, 31 березня відкрила свої двері «Коморка». Це перший handmade-фестиваль, організований Творчою студією «Весела Спиця» та Громадською організацією «Ініціатива заради добробуту».

Організатор Фестивалю, власниця Творчої студії «Весела Спиця» Олена Шауліс розповіла, що мотивом для проведення такого фестивалю стало бажання познайомити жителів міста з великою кількістю майстрів рукоділля та можливість зробити життя білозерчан більш яскравим та цікавим.

«Коморка» - це кузня добра, позитиву та яскравих емоцій! - поділилась враженнями гостя фестивалю Анастасія. - Організатори добре попрацювали, все пройшло на «відмінно».

Вразила насамперед кількість представлених експонатів - десятки вітрин з витонченими прикрасами, виготовленими у різноманітних техніках, рушниками, прикрашеними витіюватою вишивкою, картинами, розшитими намистинами, інтер’єрними лялькам. І це лише малий перелік представлених арт-об’єктів. Вони відрізнялися забарвленням, технікою, в якій були виконані, матеріалами. Унікальність цих робіт збирала аншлаги біля вітрин, розміщених в Білозерській міській бібліотеці. Їх автори – не тільки досвідчені майстрині, але й ті, хто вважає своє захоплення лише хобі. Протягом дня усі бажаючі змогли перетворитися на хендмейдерів, власноруч попрактикуватися, ознайомитися із авторськими техніками на майстер-класах. Майстрині ж отримали можливість презентувати себе, свою творчість, поспілкуватися з однодумцями та знайти зацікавлених покупів для своїх робіт, адже для багатьох хобі вже переросло у бізнес. Так, для колишньої жительки Донецька Юлії її захоплення стало не тільки спасінням від стресу. Прикраси та весільні букети, які Юлія виготовляє з фоамірану, користуються неабияким попитом.

Протягом дня, кожну годину учасники фестивалю брали участь в розіграші призів від майстрів. Найталановитіших майстрів обирали відвідувачі «Коморки». Найбільшою кількістю голосів вони відзначили ляльок Наталі Оврашової та різноманітні вироби Олени Шауліс.

Як зазначила координатор Фестивалю Марина Кириллова, handmade-фестиваль «Коморка» стане традиційним. «Ми плануємо проводити його щороку і, навіть, частіше. Хочеться надихнути людей на створення чогось у своєму житті, і просто з користю та весело провести час. – поділилась Марина. – До речі, свої роботи на Фестивалі представили і рукодільниці з Добропілля, Новодонецька, Білицького. Тому, я сподіваюсь, ми будемо розширюватися».

Євгенія Склярова,

Наталія Моісеєва (фото),

редакція газети «45+переменка» Білозерського ЗЗСО № 18


Мастера рукоделия посетили белозерскую «Коморку» + ФОТО


Мастера рукоделия посетили белозерскую «Коморку» + ФОТО


Мастера рукоделия посетили белозерскую «Коморку» + ФОТО


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье


Новини по темі:


ComForm">
avatar
Наверх