Львовские школьники проигнорировали акцию переписки "Восток-Запад", в которой приняли участие 151 ученик из Доброполья + ВИДЕО

Переглядів: 1281 0 08.12.2015 в 21:33:44 Суспільство
Львовские школьники проигнорировали акцию переписки

Понад місяць кілька жінок із зони АТО готували акцію листування дітей «Схід – Захід». За їхнім задумом, дітки на сході України мали написати до дня Миколая листи діткам на захід. Метою було подружити між собою школярів. Коли жінки взялися за організацію, дуже переживали, що школярики з Добропілля, Дмитрова, Краматорська та Дружківки просто проігнорують і не стануть писати нічого. І на їхнє здивування за 3 тижні із сірої зони АТО прийшло близько 2 тисяч листів.

«Вони такі зворушливі та щирі. Діти пишуть так відверто про свої переживання, про постріли, канонади, про те, як їхні дитячі серця і голівки переживали цю війну. Вони вкладають у свої листи дрібненькі подаруночки… і це так красиво», – розповідає переселенка з Донецька, яка проживає у Львові Анна Самайлонко.

Волонтери настільки перейнялися, що з власної квартири, в якій мешкають у Львові, зробили пекарню. Адже до кожного листа прикріпляють пряники. Втім, листів зі сходу неочікувано прислали багато. Тож грошей на більшу кількість пряників у них немає. Як і немає листів від львівських дітей.

«Можливо, це моя провина як організатора, але я вірю, що львівські школи і дітки все-таки організуються, тому що кожна дитинка, котра писала, дуже чекає на відповідь», – зазначила волонтерка Діана.

Щоправда, акцію проігнорували не всі львівські школи. У 48-й, до прикладу, не тільки вирішили переписуватися, але й на гостину до Львова запросили діток із Горлівки.

«Ми готові на різдвяні канікули прийняти дітей зі сходу і на сьогодні до мене зголосилося близько 25 сімей, які готові прийняти на 3-4 дні», – розповіла заступник директора СШ №48 Людмила Король.

Волонтери кажуть, що здебільшого діти зі сходу пишуть про війну. Діляться спогадами про постріли, канонади і мертві міста, але, як і всі діти, вони тішаться неймовірно простими речами. Львівські ж розповідають про свій прожитий день, про побачене в телевізорі, але здебільшого просять своїх однолітків триматися.

Акція триватиме до п’ятниці, тому волонтери просять небайдужих львів’ян таки доєднатися і написати тим одноліткам, які чекають цих листі на сході.


Джерело: http://zaxid.net


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх