Как в Доброполье отмечали 200-летие Т.Г. Шевченко + ФОТО

Переглядів: 1129 0 11.03.2014 в 17:13:14 Суспільство
Как в Доброполье отмечали 200-летие Т.Г. Шевченко + ФОТО
 
  Напередодні 200-річчя від дня народження видатного українського письменника, мислителя, художника Тараса Григоровича Шевченка Добропільський міський голова Віктор ДЕРИПАСКА провів розширену робочу нараду.
Віктор Трохимович наголосив: «Наше завдання - берегти спадщину Тараса Шевченка та передати його тим поколінням, які прийдуть після нас». 
   Як зазначила у своєму виступі викладач української мови та літератури НВК № 1 Світлана РАЛЬКІНА, Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання — твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, закликав сильних до подвигів, вселяв у слабких надію і віру. 
   По закінченню наради відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзарю, в якому взяла участь делегація у складі начальників відділів та управлінь Добропільської міської ради під головуванням заступника міського голови Михайла МАСЛЮКОВА.

   Традиційно низка заходів з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря відбулась у закладах освіти та культури м. Добропілля.
   Школярі показали справжню майстерність читання віршів та їх інсценізації під час проведення в школах міста конкурсів читців поезії Шевченка. Взявши участь в учнівських конференціях «Місце Тараса Шевченка в нашому сучасному житті», учні яскраво продемонстрували своє бачення багатьох проблем, проклавши місточок між творчістю Тараса Григоровича та сьогоденням. Літературні вікторини, Інтернет-години, конкурси дитячого малюнка та ще багато інших заходів було присвячено пам’яті геніального поета.
   З 1 березня 2014 в читальному залі Центральної міської бібліотеки експонується постійно діюча виставка «Світло української класики», яка містить три розділи. Біографічні твори, які розповідають про життя поета від дитинства до останніх днів, зібрані в розділі «Шляхами великої долі». Увагу тих, кого цікавить завжди актуальна поезія, приверне розділ «Кобзар – це книга правди». Читачам, які надають перевагу живопису та  хочуть відкрити для себе Тараса Шевченка саме з цієї сторони, зможуть знайти цікаву для себе літературу в розділі «Живопис у творчості Тараса Григоровича Шевченка».
   Також у читальному залі Центральної міської бібліотеки пройшла година елегій «Мої голубки молодії…». Зважаючи на те, що аудиторією заходу було юнацтво - учні вечірньої школи - співробітники бібліотеки вирішили висвітлити таку сторону життя поета, яка не так часто обговорюється – кохання та жінки в житті Тараса Григоровича Шевченка. Розповідь ведучих супроводжувалась слайд-презентацією, переглядаючи яку молоді люди мали змогу побачити тих жінок, які на різних етапах життя Шевченка полонили його душу. Зацікавленість молодих слухачів та увага до кожного слова ведучих показали, що запропонована тема знайшла відгук у серцях юнаків та дівчат.
   Цикл міських заходів,  присвячених 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря, продовжується. Адже поезія і проза Тараса Шевченка живе серед нас і вселяє віру і надію, допомагає переборювати труднощі. Шануймо пам'ять Великого Кобзаря!
   Источник: http://radadobropillya.org

Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх