Как Доброполье готовится к весенне - летнему периоду

Переглядів: 1167 0 08.04.2014 в 21:59:24 Новини місцевої влади
Как Доброполье готовится к весенне - летнему периоду

   Громадська рада при виконкомі Добропільської міської ради під головуванням Петра ДРЕВАЛЯ на своєму черговому засіданні 07 квітня плідно працювала з розгляду організації робіт з підготовки до весняно-літнього періоду 2014 року в м. Добропілля. 
   В роботі ради взяли участь перший заступник міського голови Ігор КУРДЯ, заступник міського голови Віктор ЧЕХ.
   Як доповів начальник відділу комунального господарства міської ради Юрій СКОПІНЦЕВ, двомісячник з благоустрою в Добропіллі проводиться традиційно з 17 березня по 16 травня. З початку двомісячника в місті силами підприємств і підрядних організацій вже проводяться наступні роботи: прибирання прибудинкових територій, прибирання автошляхів від протиожеледних матеріалів; ліквідація несанкціонованих звалищ; вивезення сміття. «У День довкілля, 12 квітня, буде проведено Всеукраїнський суботник, тож ми сподіваємося на участь кожного колективу та мешканців міста на участь в наведенні чистоти і порядку на прилеглих та закріплених територіях», - звернувся Юрій Єгорович до представників громадськості.
Членами ради також жваво обговорювалася інформація начальника відділу комунального господарства щодо проведення капітального та поточного ремонту доріг. Як зазначив чиновник, на ремонт дороги (провулок Санаторний та вулиця Саратовська) заплановано 888 тис. грн., на поточний ремонт доріг міста – 401,5 тис. грн.  «Дані види робіт  повинні виконуватись за рахунок субвенцій із державного бюджету. Але, зважаючи на суспільно-політичну та соціально–економічну напругу в країні, не можна сказати напевно, що вони будуть виконані вчасно», - окреслив проблему Віктор ЧЕХ
   Представники громадськості порушили також актуальне питання щодо створення в межах міського парку умов для повноцінного відпочинку добропільців. Адже Добропілля розташовано у степовій зоні, характеризується високими літніми температурами, малою кількістю літніх опадів і сильним вітрами, переважно східних напрямків. Розташовані в місті терикони створюють запиленість повітря, забруднення грунту. Всі ці фактори погіршують санітарно-гігієнічні умови міста. Тож реконструкція існуючого парку значно поліпшила б екологічну обстановку та дозволила б не тільки підвищити доступність природного середовища для мешканців цих міст, а й розширити можливості їх культурного відпочинку. Як повідомив Ігор КУРДЯ, відповідно до норм ЗУ «Про містобудівну діяльність» наразі розроблено і рішенням сесії Добропільської міської ради від 17.04.2013 № 6/40-46 затверджено Генеральний план м. Добропілля (розробник ТОВ «Прогрес-Громадян-проект»). „На сьогоднішній день для реалізації проекту «Реконструкція паркової зони міста Добропілля» пріоритетним завданням є приведення меж міста у відповідність з чинним генеральним планом. Для цього, в першу чергу, потрібні узгодження Святогорівської селищної ради, Ганнівського і Добропільського сільських рад щодо передачі земельних ділянок у розпорядження Добропільської міської ради та подальші узгодження з Держземагентством. Але, на жаль, домовленостей з цього питання з районом не досягнуто”, -  констатував Ігор Іванович. Члени громадської ради одностайно вирішили рекомендувати виконкому міської ради прискорити процес вирішення цієї актуальної проблеми. Адже подальші благоустрій та озеленення території парку будуть сприяти створенню умов комфортного та різнопланового відпочинку мешканців міста на лоні природи, проведення святкових, розважальних, оздоровчих та спортивних заходів.
   Також під час роботи Громадською радою також було затверджено орієнтовний план громадських слухань на 2014 рік. Від голови Громадської ради Петра Древаля надійшла пропозиція провести чергове засідання Громадської ради при виконкомі спільно з Громадською радою при райдержадміністрації. Він відмітив, що це дозволило б зробити співпрацю громадськості та влади більш плідною. Пропозицію було підтримано одностайно. 

   Источник: http://radadobropillya.org


Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх