Історію міста створюють люди: Швед Микола Тимофійович

Переглядів: 1142 0 27.08.2020 в 09:30:02 Суспільство
Історію міста створюють люди: Швед Микола Тимофійович

Швед Микола Тимофійович, голова ради Добропільської міської організації ветеранів України

Цю людину добропільці тепер знають дуже добре. Він – затятий захисник інтересів ветеранів, палкий промовець, авторитет для всієї громади і Почесний громадянин міст Білозерське і Добропілля.

Але це зараз, а у далекому 1944 році його батьки, комбайнер та агроном, і гадки не мали, яку долю обере для себе їхній новонароджений син.

Малий Микола ходив до школи пішки за три з половиною кілометри до сусіднього села, а згодом щодня долав 17 кілометрів до старшої школи. І за кожен навчальний рік отримував похвальний лист!

Закономірно, що цілеспрямований юнак без проблем вступив до Слов`янського сільськогосподарського технікуму, потім успішно закінчив сільськогосподарський та політехнічний інститути.

Організаторські здібності Миколи Тимофійовича проявилися ще під час служби в армійських лавах, а з часом призвели його до таких посад як секретар парткому і заступник директора шахти «Білозерська». Йому добре відомі як тонкощі вуглевидобутку, так і нюанси керівної роботи. За його плечима – 24 роки депутатської діяльності, 12 років на чолі ветеранської організації м. Білозерське, 5 років керівництва ветеранською організацією м. Добропілля. Попри вік, він дуже енергійна людина, принциповий і вимогливий керівник, турбується про здоров`я своїх підопічних, про збереження правди про вікопомні події минулого, вболіває за те, аби стареньким і дрова завезли, і матеріальну допомогу до свят надали, і привітали вчасно і з душею. Без його емоційних і проникливих промов не обходиться жоден мітинг, хоча іноді, розхвилювавшись, і сам оратор хапається за хворе серце.

Бо воно неабияк пошматоване життєвими трагедіями і гіркими втратами. Але Тимофійович не жаліється, а з надією і оптимізмом крокує по життю, які б перешкоди воно перед ним не ставило.


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх