Історія успіху одного маленького села:-)

Переглядів: 1200 4 20.06.2011 в 11:18:55 Суспільство

Особливістю цінностей є те, що вони повинні працювати, як у великому місті Європи - так і маленькому селі України! І саме рівність можливостей намагалися довести  у Ганнівці Добропільського району Донецької області.

         А починалось усе з активності молоді. У школі лише 23-е школярів з дев’ятого та десятого класів, які демократичним шляхом і створили перший євроклуб у Добропільському районі. Він став підрозділом громадської організації «Добропільский центр молоді «ДОБРО» http://www.dobro.at.ua

і отримав назву «БАРВІНОК» на честь символу села.  Своєю завзятістю  учні змогли залучити до організації Днів Європи велику кількість громади.

         Обговорення формату «Я поділяю європейські цінності» проходили дуже жваво і серед депутатського корпусу сільської ради і у колективі школи. А голова села Тітов Олександр Володимирович з цікавістю спостерігав за нашою діяльністю та потім вирішував усі важкі господарчі питання.

         Протягом квітня було проведено конкурс малюнку на тему цінностей серед школярів та розроблено програму святкування: байк-парад за участю місцевих пошановувачів мотоциклів, які сповістили жителів села про початок свята проїхавши головними вулицями, також було вирішено створити біля будинку культури європейський квартал у якому розмістилися інформаційні палатки.

         На допомогу молодим та енергійним прийшла участь у проекті «Євроавтобус-4: молодь Європи українськім громадам», тому до  святкування було додано створення архітектурної композиції з шкільної автобусної зупинки та криниці. Спочатку вважалось неможливим відтворити те, що простояло тридцять років без ремонту, але згуртувавши громаду вдалося навіть більше і тепер це не лише зупинка, а і улюблене місце збору молоді.

         Будівництво альтанки в етностилі відбувалось за участю волонтерів EVS, які перебували у Донецькому молодіжному дебатному центрі і зголосилися взяти частину організації свята на себе http://www.cent.dn.ua.

Їхні знання та досвід був дуже необхідним при роботі єврокварталу та проведенні вікторин. Євросерця залишили на собі відгуки та побажання відвідувачів свята.

         21 травня отримав свій початок і ще один цікавий проект Балакучий Дуб або Дубкросінг – метою якого є створення дубового гаю із жолудів привезених з усіх куточків Світу і першим був висаджено дуб з Луганську біля новозбудованої криниці. Вже випустили перші листочки дуби з Києва, Святогірська, Кролівця та чекаємо з Вроцлава і Херсону http://www.facebook.com/DubCrossing

         Екскурсію видатними містами сільради провела Альона Тітова, яка усім серцем вболіває за свою малу Батьківщину і разом з Лілією Тихоновою збирають історичні дані з різних джерел.

         Розважальна програма розпочалася фестивалем європейської пісні та розучування національних танців. Як перехід до святкового концерту та виступу дівочої рок групи пройшов танцювальний флешмоб метою якого було показати свободу, як дуже важливу цінність у нашому суспільстві.

         Трохи змінив програму дощ, але дружня вечеря разом з учасниками Евроавтобусу та волонтерами EVS з Литви, Німеччини, Італії, Румунії, Польщі, Угорщини, Данії та України дав надію на чудове майбутнє села і спільні молодіжні проекти.

         Завдяки Донецькому прес-центру було запрошено представників 27-го каналу та ТРК «Україна» http://bit.ly/jc6JeH,  також був присутній і журналіст місцевої газети Юрій Мурований, який залишив миттєвості свята на своїх світлинах.

         Ось так із ідеї вдалося створити чудове свято, яке надовго залишиться у пам’яті громади, як перший крок у прагненні жити за європейськими цінностями. А все стало можливим через віру в наш успіх Наталі Датченко та інших працівників Агентства стійкого розвитку Луганського регіону http://www.open.lg.ua














Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье


Новини по темі:


avatar
4 Мазепа • 18:12:33, 20.06.2011
Quote (Vlados)
Специально для Мазепы


Спасибо что время нашел...

Quote (Pabel)
улыбаются на второй фотке


Мне 5-я фтока понравилась, Vlados дерево посадил осталось дом построить и сына вырастить........
avatar
2 Pabel • 12:24:25, 20.06.2011
Класс!

Vlados!
За лето добью фонды Донецкого облгосархива, и нужно будет мозговать по поводу издания книги о железной дороге, о которой мы говорили ещё в том году. Если что - можно попробовать сделать электронную книгу.

***
Уж очень сильно девушки улыбаются на второй фотке smile
avatar
3 Vlados • 12:57:29, 20.06.2011
Я надеюсь на бумажную, она приятнее:) Тем более Рогалин рассказал как и что делать:)
avatar
1 Vlados • 11:24:49, 20.06.2011
Специально для Мазепы, прости что раньше не мог:)
ComForm">
avatar
Наверх