Гумовий лебідь у Добропіллі: прикраса чи небезпека?

Переглядів: 680 0 18.01.2021 в 07:30:59 Суспільство
Гумовий лебідь у Добропіллі: прикраса чи небезпека?

У селі і в місті, у дворах і поблизу дитячих майданчиків мешканці часто намагаються проявити свої здібності ландшафтного дизайнера, висаджуючи цілі квітники в… шини. Шинами “облагороджують” спортивні майданчики, а потім розфарбовують їх у різні кольори. У використані шини висаджують квіти, дерева... Але чим це обернеться як для нашого організму, так і для живих рослин, можна тільки здогадуватися.

А ще можна бачити цілі “зоопарки” із шин – слоників, крокодилів, конячок, лебедів, все, що спаде на думку. Що це – недорога краса по-українськи чи банальний несмак? Між тим, вживані шини - це високотоксичні небезпечні відходи, що вимагають особливої утилізації. До їх складу входять понад 120 різних хімічних речовин, вони здатні зашкодити здоров'ю людини і викликати ряд небезпечних хвороб, у тому числі онкологічні захворювання.

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування» та «Про відходи» виконком Добропільської міської ради разом з управляючими компаніями будуть проводити роботи по виявленню та вилученню шин з прибудинкових територій з метою їх подальшої утилізації. Міська влада розраховує на співпрацю з ОСББ та містянами, аби зробити прибудинкові території більш охайними, сучасними та екологічно чистими.


Гумовий лебідь у Добропіллі: прикраса чи небезпека?


Джерело: Добропільська міська рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх