ГСЧС Доброполья: "К сведению жителей и гостей города"

Переглядів: 1437 0 29.03.2016 в 13:25:35 Новини МНС
ГСЧС Доброполья:

До відома жителів та гостей м. Добропілля та Добропільського району!

          19 державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС України у Донецькій області (далі- ДПРЗ-19) входить до системи органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики у сферах цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, ліквідації надзвичайних ситуацій, рятувальної справи, гасіння пожеж, пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб і т.д. У своїй діяльності ДПРЗ-19 керується Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства України, а також дорученнями Президента України і т.д. Діяльність ДСНС України спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ.

          Згідно зі статтею 66 Кодексу цивільного захисту України (далі-КЦЗУ) державний нагляд (контроль) здійснюється шляхом проведення планових та позапланових перевірок відповідно до закону. На сьогоднішній день, відповідно до статті 3 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» від 02.09.2014 органам і посадовим особам, уповноваженим законами здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності, у період та на території проведення антитерористичної операції тимчасово забороняється проведення планових та позапланових перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у зоні проведення антитерористичної операції, крім позапланових перевірок суб’єктів господарювання, що відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику.

Також, до відома суб’єктів підприємницької діяльності, відповідно до п. 2 статті 57 КЦЗУ, початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) здійснюється суб’єктом господарювання на підставі поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки (далі - декларація), а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику - також за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення (далі - оцінка протипожежного стану). Оцінка протипожежного стану проводиться суб’єктом господарювання, який одержав відповідну ліцензію. Зразок та порядок заповнення декларації встановлюється Кабінетом Міністрів України.

За додатковою інформацією звертайтеся до ДПРЗ-19 за адресою: м. Добропілля, вул. Першотравнева, 54а або за телефоном 067-2-85-85.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх