Добропольский районный отдел ГУ ГСЧС предупреждает: "Не пустите беду в дом"

Переглядів: 1317 0 03.02.2014 в 21:54:58 Новини МНС
Добропольский районный отдел ГУ ГСЧС предупреждает:
   Термометр «зашкалює», холодно. Добрий господар до зими, правда, підготувався завчасно. Утеплів вікна, перевірив справність опалення. У приватних будинках ще затепла почищені димарі, перевірені плити та печі … Проте, саме зараз співробітники державного пожежного нагляду виявляють максимум пильності. Чому? Щодоби у державі виникає понад 120 пожеж, половина з яких спричинена необережністю при користуванні з вогнем, а до 75% - як правило, у житловому секторі. Причини трагедій рік у рік повторюються: несправність пічного опалення, порушення правил експлуатації побутових електроприладів, використання саморобних обігрівачів тощо. Через це горять будинки, господарські приміщення, а найстрашніше, - що у вогні гинуть люди.
   Пожежа – страшне лихо, яке, проте, стихійним не назвати. Як правило, до неї призводять необачність, недбалість та нехлюйство самих людей. Прикро, що від цього часто-густо потерпають інші.
   Саме любов до оковитої найчастіше стає каталізатором вогняних трагедій, коли й без того не надто обласкані достатком родини вмить залишаються ще й без даху над головою, а подеколи й прощаються із життям. 10 січня 2014 року близько 5 годині ранку у квартирі на 4 поверсі 5 поверхового житлового будинку селища Новодонецьке Добропільського району через паління в нетверезому стані виникла пожежа. Господарка помешкання 1954 року народження отримала травми, син господарки 1973 року народження – загинув. 
   Рятуючись від холоду, чимало мешканців не звертають увагу на дотримання правил пожежної безпеки, що рано чи пізно призводить до пожежі і трагічних наслідків. 31 січня 2014 року о 7 годині ранку через порушення правил безпеки при експлуатації електроприладів  виникла пожежа у приватному будинку в селі Завидово - Кудашево Добропільського району. Господарка – самотня жінка похилого віку, використовувала для опалення оселі саморобний електронагрівальний прилад, що стояв поряд з ліжком, зайнялися постільні речі. Сусіди, побачивши дим, викликали пожежну охорону і почали гасити пожежу самостійно. Нажаль господарку врятувати не вдалось. Вогонь і чадний дим зробили своє …
   З початку року в Добропільському районі сталося 14 пожеж на яких загинули троє людей та одну людину травмовано. В порівнянні з аналогічним періодом 2013 року – 7 пожеж та постраждалих не було. Тож нагадуємо основні правила пожежної безпеки, яких слід дотримуватися у побуті громадянам. Не залишайте дітей без догляду, оскільки в критичних ситуаціях вони не здатні адекватно реагувати на виникнення пожежі. Не користуйтеся піччю, в якій утворилися тріщини. Не забувайте вимикати електроприлади перед виходом з дому. Не перевантажуйте електромережу. Не використовуйте для обігріву приміщення саморобні електрообігрівачі.
Ці нескладні, але такі необхідні вимоги допоможуть вам уникнути лиха.

Добропольский районный отдел Главного управления 
ГСЧС Украины в Донецкой области


Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх