Добропольский центр занятости активно сотрудничает с Главным Управлением Гоструда

Переглядів: 888 0 07.09.2018 в 15:00:54 Центр зайнятості
Добропольский центр занятости активно сотрудничает с Главным Управлением Гоструда

6 вересня 2018 року в приміщені Добропільського міського центру зайнятості проведено семінар для роботодавців на тему «Легальна зайнятість - шлях до добробуту в Україні».

Заступник директора центру зайнятості Тетяна Яцура за допомогою презентації проінформувала присутніх про результати співпраці служби зайнятості з роботодавцями за 8 місяців поточного року, а саме:

- виявлення та задоволення потреб роботодавців у робочі силі;

- стан ринку праці;

-організація та проведення громадських та робіт тимчасового характеру;

-організація підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації безробітних з урахуванням поточної та перспективної потреби роботодавців у навчальних закладах, так і безпосередньо на виробництві;

- стимулювання діяльності роботодавців, спрямованої на створення нових робочих місць шляхом надання компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

-стимулювання діяльності роботодавців, спрямованої на працевлаштування осіб з числа внутрішньо переміщених, шляхом надання компенсації витрат на оплату праці за їх працевлаштування на умовах строкових трудових договорів.

В рамках заходу начальником відділу Гончаровою Валентиною були проведені практичні заняття щодо належного, з боку роботодавців, документального оформлення компенсацій єдиного внеску, компенсацій витрат на оплату праці ВПО і організації громадських та інших робіт тимчасового характеру. Нових роботодавців було запрошено надати електронні адреси та відкрити електронні кабінети роботодавця.

В ході семінару роботодавців було проінформовано про впровадження нової форми задоволення потреб роботодавців та шукачів роботи – рекрутинг. В умовах дефіциту кадрів саме елементи рекрутингу допоможуть роботодавцям отримати бажаного працівника, а фахівцям - саме таку роботу, яку вони шукають.

В роботі семінару прийняли участь головні державні інспектори відділу контролю західного напрямку Управління з питань праці в Донецькій області Ковальова Яна та Федорова Олена.

Під час зустрічі були оговорені: зміни в законодавстві про працю, відповідальність роботодавців та можливості заощадити кошти підприємства дотримуючись законодавства про працю, порядок та умови проведення інспекційних відвідувань. Найголовніший акцент було поставлено на обов’язковій легалізації трудових відносин з працівниками та обов’язковому дотриманні роботодавцями мінімальних гарантій в оплаті праці, що тим самим унеможливить адміністративну відповідальність роботодавців в частині порушення ними законодавства про працю та виплати фінансових санкцій.

Всі роботодавці погодились, що проведення таких інформаційних заходів сприяє обізнаності та допомагає уникнути порушень.


Добропольский центр занятости активно сотрудничает с Главным Управлением Гоструда


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх