Добропольская ОГНИ: "Последние изменения в налогообложении"

Переглядів: 1068 0 15.04.2013 в 21:33:59 Новини податкової інспекції
Добропольская ОГНИ:
Подбайте про своєчасне  подання декларації

   Якщо платник податків бажає  подати декларацію про майновий стан і доходи за 2012 рік поштою, то поштове відправлення йому необхідно надіслати не пізніше ніж за десять днів до закінчення граничного терміну подання декларації. Тобто не пізніше 20 квітня 2013 року.

   Нагадуємо, що декларація подається  органу державної податкової служби за місцем реєстрації платника (місцем проживання) за вибором в один із таких способів:

   у паперовому варіанті безпосередньо  до органу ДПС;

   в електронній формі за допомогою  засобів електронного зв’язку й  із дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису згідно із законодавством;

   надіслати поштою паперовий варіант  декларації з повідомленням про  вручення та з описом вкладеного.

   Порядок заповнення та подання декларації про майновий стан і доходи визначено  ст. 179 Податкового кодексу України.

Податок на доходи фізичних осіб сплачується до бюджету єдиним платіжним документом

   Податковий агент, який нараховує  та виплачує будь-який оподатковуваний  дохід платнику податку, зобов’язаний із суми такого доходу утримати та перерахувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб.

   Податок сплачується (перераховується) до бюджету єдиним платіжним документом під час виплати оподатковуваного доходу. Банки приймають платіжні документи на виплату доходу лише разом з розрахунковим документом на перерахування відповідного податку до бюджету.

   Окремі види оподатковуваних доходів  не підлягають оподаткуванню у момент нарахування чи виплати, але не звільняються від оподаткування загалом. У  такому випадку платник податку  зобов’язаний самостійно включити суму цих доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.  Декларація для платників податку на доходи фізичних осіб подається до 1 травня року, що настає за звітним. Фізична особа зобов’язана до 1 серпня сплатити до бюджету суму податкового зобов’язання, зазначену в податковій декларації.

   У разі надання платнику оподатковуваного доходу у не грошовій формі чи виплати  готівкою з каси податкового агента, податок сплачується (перераховується) до бюджету протягом банківського дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання).

   Якщо податковим агентом оподатковуваний  дохід нараховується, але не виплачується (не надається) платнику, то податок, який підлягає утриманню з нарахованого доходу, перераховується до бюджету податковим агентом у строки, встановлені Податковим кодексом України для місячного податкового періоду.

   Нагадаємо, порядок нарахування, утримання  та сплати (перерахування) до бюджету  податку на доходи фізичних осіб визначає ст.168 ПКУ.
 

Сектор взаємодії із ЗМІ та
                                                                                            громадськістю
                                                                                                        Добропільської ОДПІ

Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх