Доброполье: "Социальная защита ветеранов - одно из важнейших направлений работы органов власти"

Переглядів: 1009 0 18.02.2014 в 23:23:48 Новини місцевої влади
Доброполье:
   Пріоритетним завданням органів влади всіх рівнів є підвищення рівня соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни. Про це заявив Добропільський міський голова Віктор ДЕРИПАСКА під час засідання ради Добропільської організації ветеранів війни та праці. Засідання відбулось під головуванням Миколи ЖУКА, голови ради Добропільської організації ветеранів війни та праці, та було присвячено обговоренню соціальних ініціатив Президента щодо підтримки ветеранів війни.
   Начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Ірина ШИРИНА у своєму виступі зазначила, що Кабінет Міністрів затвердив порядок визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранів. Вона уточнила, що документ розроблено на виконання Указу Президента України «Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».
   За словами Ірини Володимирівни, визначатимуться індивідуальні потреби ветеранів війни за допомогою форми, яка встановлена Міністерством соціальної політики України і має назву «Соціальний паспорт ветерана».
    «Соціальний працівник має відвідати кожну людину особисто, поспілкуватись з нею, дізнатись, яка допомога їй потрібна. Такі паспорти мають забезпечити належну підтримку, зокрема, у лікуванні, оздоровленні, покращенні побутових умов тощо, - пояснила начальник УПтаСЗН. - Крім того, це також дозволить державі та органам місцевої влади більш точно прорахувати всі необхідні витрати на соціальне та медичне забезпечення ветеранів і закласти їх у державні та місцеві бюджети».
   Визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранів здійснюватиметься шляхом:
- проведення обстеження соціально-побутових умов проживання ветеранів;
- визначення та проведення аналізу індивідуальних потреб ветеранів, зокрема стосовно стану здоров’я, забезпечення пільгами;
- розроблення та виконання плану заходів щодо задоволення потреб ветеранів.
   Голова ради Добропільської організації ветеранів війни та праці поінформував присутніх щодо організації оздоровлення та лікування ветеранів та інвалідів війни на базі санаторію - профілакторію "Дружба". За словами Миколи Павловича, в рамках «Стратегії соціального партнерства компанії ДТЕК та міста Добропілля на 2013-2015 роки» в поточному році на ці заходи передбачено витратити 85,0 тис. грн.
   «Наше завдання – забезпечити реалізацію в місті завдань Президента України щодо вшанування ветеранів війни, поліпшення їх соціального стану та підтримки здоров'я», - ще раз наголосив міський голова Віктор ДЕРИПАСКА.
   Источник: http://radadobropillya.org

Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх