Добропіллю-150. Шахтарська праця славить місто

Переглядів: 2146 1 04.09.2009 в 19:45:55 Новини району

   День шахтаря і День міста в Добропіллі вже традиційно святкуються разом, цього року – 31 серпня. І це не просто урочисті заходи, а щось значно більше для кожного з нас. Адже наше життя безпосередньо пов’язане з рідним провінційним містечком. На карті України – це лише маленька крапочка, а в нашому серці – надзвичайна велика любов, гордість і надія.
Добропілля – шахтарське місто, від того як спрацюють гірники залежить економічна, соціальна, культурна сфери, а значить –і наш рівень життя, жителів великого Добропілля.

   У добропільській родині обов’язково є шахтар, тому це свято таке близьке для нас, і, зокрема, для самих шахтарів. Їхня професія вже стала для них способом життя: у забої на них чекають найближчі друзі, а вдома – родина. Окрім того, з цим святом пов’язане не лише наше яскраве дитинство, але і праця, яку вже дорослими, ми робимо для розвитку свого міста.
   …На стадіоні «Авангард» всіх чекало чарівне видовище. Діти, маленькі і підлітки, як різнокольорові метелики пурхали по зеленому стадіону міста. На фоні чистого блакитного неба величаво майоріли три Прапори: України, міста Добропілля і Шахтарський. Заграв Гімн України – і запрошені, і артисти, і просто глядачі встали…
Цей день такий особливий…Лунало багато теплих слів, зокрема, зі святом вітали: Добропільський міський голова В.Т.Дерипаска, генеральний директор ДП «Добропіллявугілля» В.Ф.Панібратченко, голова Добропільської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості України П.П.Древаль, голова Незалежних профспілок гірників України М.Г.Мітров, голова Добропільської райради М.М.Гапич, голова Добропільської райдержадміністрації Ю.І.Середа та інші. Їхні щирі слова присвячувалися переважно шахтарям.
   Гордість міста – це Почесні громадяни. Різні за професією, характерами вони внесли багатющий внесок в його біографію і становлення. Їхні лави цього року поповнилися ще однією неординарною особистістю – Я.В.Іванчишиним. Він сорок років свого життя пропрацював у вугільній промисловості. Цього дня багато шахтарів за їхню вірність професії, нелегку працю нагороджено Почесними грамотами: Верховної ради України –Л.Ступицького, С.Бучковського, В.Лисака, О.Бруславця, міністра вугільної промисловості – О.Карнауха . Знаками «Шахтарська доблесть» і «Шахтарська слава» відзначені 24 гірники великого Добропілля.
До речі, дуже багато немовлят і маленьких діточок було цього року на стадіоні. Росте майбутнє міста!
   А створили це свято творчі колективи Центру дитячої на юнацької творчості, ПК шахти «Добропільська», загальноосвітніх шкіл, родина Юрченків, В.Черкашин, ведучі свята Ірина Пляцько і Ян Ладченко.
   Вони артистично та майстерно виконали свої ролі.
   Ексклюзивним номером програми став виступ відомого співака Гарика Кричевського та інших вокальних номерів, які приготували приїжджі співаки та ансамблі. Глядачі їх дружно підтримували, наспівуючи рядки із знайомих пісень.
   Довгоочікуваний феєрверк був прекрасною завершальною нотою: він вже став символом свята, який зібрав і поєднав цього дня тисячі людей, щоб здивувати своєю красою і підкреслити: добропільці гідні такого подарунку!


Юлія БУРХОВЕЦЬКА. Газета "Новий шлях"


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 Мазепа • 12:44:23, 02.10.2009
да день города большой праздник но денег вкладывают в праздник маловато cry
ComForm">
avatar
Наверх