До уваги населення Добропілля! ОБЕРЕЖНО ГРИП!

Переглядів: 1404 0 02.02.2020 в 07:30:11 Новини місцевої влади
До уваги населення Добропілля! ОБЕРЕЖНО ГРИП!

В місті Добропілля, як і у всій Україні, зросла захворюваність гострими респіраторними інфекціями.

За 4 тижня 2020 року було зареєстровано більш 1000 випадків ГРВІ, з них більш 80% випадків випадає на вікову категорію від одного року до 17 років. Тобто більшість захворівших – це діти дитячих садків та шкіл. Це пояснюється тим, що респіраторні захворювання при великій скопиченості людей, легко передаються від людини до людини, тобто шлях передачі інфекції – повітряно-крапельний.

Серед захворівших – один випадок лабораторно підтверджений як грип.

З метою попередження розповсюдження респіраторних захворювань, було припинено навчальний процес в 15-ти навчальних закладах міста, з них: в 5-ти – у місті Добропілля, в 3-х – місто Білицьке, 4-х – місто Білозерське, 2-х – селищі Новодонецьке та 1-му – селищі Водяне.

У Добропільському районі, в зв’язку з невеликою щільністю населення, показники захворюваності ГРВІ серед школярів, декілька нижчі.

В теперішній час є реальна загроза виникнення та розповсюдження пташиного грипу, який зареєстровано серед птахів у Вінницькій області, та є небезпечним для людей, а також грипу, який викликається коронавірусом, зареєстрованого в Китаї та інших державах світу. Захворюваність на грип характеризується підвищеною температурою, болями в суглобах, кашлем, нежиттю. Однак найбільш небезпечними для людини є ускладнення у виді пневмоній, ураження центральної та периферичної нервових систем.

Одним з методів специфічної профілактики є вакцинація населення, яка забезпечує вироблення організмом людини імунітету проти визначених штамів грипу. В теперішній час використовуються вакцини «Ваксигрипп» - проти трьох видів грипу: A Michigan, A Hong Kong, B Brisbane, а також «ДжиСи Флю» - проти грипу типу А Califonia, A Hong Kong, B Brisbane. Імунітет виробляється через 2-3 тижні та продовжується до 6-12 місяців.

До неспецифічних методів профілактики відносяться наступні заходи:

- При контакті з хворим на грип, використовувати марлеву маску. Після 3-4 годин використання, маску необхідно прогладити гарячею праскою;

- Як можна частіше мити руки, або обробляти їх дезінфікуючими засобами;

- Під час кашляння чи чхання необхідно прикривати рот паперовою хустинкою. Використану хустку бажано негайно викинути та помити руки;

- Уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

- Не споживайте сирих, чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;

- Якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель та ускладнене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря.

 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх