Ремонту дороги по вулиці Івана Франка - бути!

Переглядів: 1024 0 14.11.2020 в 08:30:13 Новини місцевої влади
Ремонту дороги по вулиці Івана Франка - бути!

Після того, як на сайті міської ради були опубліковані прізвища депутатів, які не прийшли на сесію міськради у середу, 11 листопада, сьогодні кворум мав місце і сесія відбулася. Сесію провів голова Андрій Аксьонов. Депутати заслухали на передуючому сесії засіданні спільної комісії питання щодо змін до Програми економічно-соціального розвитку міста у 2020 році і до бюджету міста.
Звісно, найбільше питань викликала інформація про ремонт дороги по вулиці Франка – міськрада запропонувала взяти для цього кредит. Начальник фінуправління Олена Кравчук докладно розповіла історію взаємовідносин міської ради і фінустанов, яка йшла кілька місяців.
Якщо коротко – кредит у 18 млн грн. на п’ять років обійдеться міському бюджету у 24 млн грн. з відсотками. Роботи по ремонту вулиці розпочнуться у березні наступного року, але депутатам треба було дати згоду на взяття кредиту саме зараз, аби у 2021 році не проводити кількамісячну повторну роботу по його оформленню.
Це викликало кілька запитань у депутата Віталія Вальта та першого заступника міського голови Олексія Кормільцева, які наполягали на роз’ясненні щодо необхідності кредиту. Перший заступник запевняв, що поспішати з кредитом не треба, обласна влада може облаштувати ремонт своїм коштом за співфінансування міськрадою десяти відсотків, тобто, приблизно 1,8 млн грн.
Втім, гарантій щодо того, чи згодна область профінансувати ремонт вулиці Франка, немає. В першу чергу обласна влада виділяє кошти на ремонт транзитних вулиць,таких, як Алмазна та Залізнична. Крім того, по надходженням до бюджету Донеччина скотилася до останнього місця у країні, і чи будуть у наявності кошти на ремонт вулиці, по якій, як зауважив міський голова, ніхто з обласного керівництва ніколи в житті не проїде, напевне сказати неможливо.
Отже, головне – більшість депутатів проголосувала за надання згоди на оформлення кредиту, портрети тих, хто голосував проти чи утримався, голова запропонував повісити на стовпах по вулиці Франка.


Ремонту дороги по вулиці Івана Франка - бути!


Ремонту дороги по вулиці Івана Франка - бути!


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх