Что делать жителям Доброполья, если услышат сирену

Переглядів: 2851 0 11.02.2015 в 15:38:08 Новини МНС
Что делать жителям Доброполья, если услышат сирену

   У разі виникнення реальної загрози життю та здоров’ю людей внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період проводиться оповіщення населення сигналами оповіщення цивільного захисту, із залученням технічних засобів територіальної системи централізованого оповіщення та каналів телерадіомовлення.

   Для оперативного та ефективного виконання заходів щодо забезпечення захисту кожної окремої особи та членів її сім’ї, їх майна, майна підприємств, установ та організацій, а також захисту населених пунктів в цілому громадяни повинні діяти вправно та чітко, вміти самостійно приймати рішення, бути дисциплінованими та організованими.

   Оповіщення населення здійснюється за допомогою електричних сирен, мережі радіомовлення всіх діапазонів частот і видів модуляції та телебачення.

   Терміновій інформації, що доводиться до населення, передує уривчасте звучання електричних сирен, наявних на відповідній території, а також звучання електричних сирен у запису, яке транслюється мережею радіомовлення та телебачення.

   Уривчасте звучання електричних сирен означає «УВАГА ВСІМ!».

   Почувши електричні сирени необхідно негайно увімкнути гучномовці на першому каналі дротового радіомовлення, телеприймачі – на УТ-1 Національної телерадіокомпанії України та прослухати подальші повідомлення. Повідомлення передаються протягом 5 хвилин після подачі звукового сигналу «Увага всім!».

   Вислухавши повідомлення, кожний повинен:

   діяти без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками та рекомендаціями;

   переконатися, що повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору та слуху;

   надати їм необхідну допомогу.

   Добропільський районний відділ ГУ ДСНС України у Донецькій області.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх