Чи є в Добропіллі вакцина від грипу

Переглядів: 776 0 25.10.2020 в 07:30:14 Новини району
Чи є в Добропіллі вакцина від грипу

Нещодавно лікар-інфекціоніст Катерина Булавінова закликала українців робити вакцинацію від грипу, зокрема тих людей, які знаходяться у зоні ризику. Це - медики, вчителі, хворі на цукровий діабет або астму, люди від 65-ти років. Адже поєднання СОVID-19 i грипу, за її словами, призведе до фатальних наслідків.
Журналістка Нового шляху звернулася до головного лікаря «Добропільського ЦПМСД» Світлани Сулім і поставила їй кілька запитань з цього приводу.
- Чи є вакцина у наявності в Центрі і в якій кількості?

- Нашим закладом за кошти місцевого бюджету придбано 350 доз вакцини проти грипу для осіб з групи медичного ризику, згідно з Комплексним планом заходів з профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій у місті Добропіллі на 2019-2023 роки.

- Вакцинуватися можуть усі бажаючі чи тільки люди в групі ризику?

- Так, вакцинуємо всіх бажаючих пацієнтів. Безкоштовна вакцинація буде проводитись особам з групи ризику, котрі були попередньо заплановані лікарями, списки сформовані по кожній амбулаторії. Інші пацієнти вакцинуються за власний кошт.

- Скільки нині коштує щеплення для звичайного громадянина, який хоче захиститися від грипу? Де вакцину можна придбати?

- Вакцину від грипу можна придбати в аптечній мережі та звернутись з нею до свого сімейного лікаря. Він огляне пацієнта та направить для проведення вакцинації до кабінету щеплень. Приблизна ціна 350 гривень.

- Чи впливає щеплення якось на самопочуття людини?

- На будь-яку вакцину може бути реакція у вигляді легкого недомагання, підвищення температури протягом кількох днів. Про всі можливі реакції сімейний лікар повідомить пацієнту під час прийому.

- Школярі будуть вакцинуватися від грипу, враховуючи нинішню ситуацію з COVID-19? Чи нинішня епідеміологічна ситуація ніяк не впливає?

- У клінічних настановах і наказах МОЗ України вказано, що нинішня епідеміологічна ситуація не має впливати на вакцинацію населення. Ми вакцинуємо дітей і дорослих, згідно з календарем щеплень. І будемо проводити вакцинацію проти грипу.

Однак, придбати вакцину від грипу в аптеках міста виявляється не так просто. У Центральній аптеці і в аптечних мережах по вулиці Івана Франка фармацевти стверджують, що не надають таку послугу. І лише в аптеці, що знаходиться в приміщенні магазина «Єва», фармацевт сказала, що можна замовити вакцину від грипу «Ваксігрип». Проте, скільки на неї доведеться чекати і за якою ціною, вона не знає.


Джерело: https://www.facebook.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх