Центр занятости Доброполья: "Ситуация на рынке труда в январе - феврале 2014г"

Переглядів: 1234 0 18.03.2014 в 12:37:48 Новини підприємств
Центр занятости Доброполья:
   Протягом січня - лютого 2014 року у базі даних Добропільського міського центру зайнятості були наявні 288 вакансій, у тому числі: для робітників –173, для службовців – 87 та 28 – для осіб, які не мають спеціальної підготовки.
 
   Упродовж січня - лютого 2014 року соціальними послугами з працевлаштування служби зайнятості скористалися 728 безробітних мешканці міста та району, у тому числі 312 – молодь у віці до 35 років (42,9%), 309 - особи з числа безробітних, які мали додаткові гарантії щодо сприяння працевлаштуванню.                                                                                                  
 
   Основні зусилля центру зайнятості спрямовані на реалізацію заходів активної політики зайнятості, розширення спектра та підвищення якості надання соціальних послуг.
 
   За січень - лютий 2014 року за сприянням Добропільського міського центру зайнятості були працевлаштовані 63 особи (рівень працевлаштування становить 7,8%), у тому числі безробітні – 57 осіб, молодь у віці до 35 років – 29 осіб (46,0% від загальної кількості працевлаштованих), 15 осіб з числа безробітних, які мали додаткові гарантії, працевлаштовані   за   сприянням     служби зайнятості (23,8%.)
 
   Протягом січня - лютого 2014 року 4 роботодавця міста та району повідомили центр зайнятості про потребу у робочій силі для укомплектування  тимчасових робочих  місць  (45 заявок). В тимчасових роботах брали участь 45 осіб, у тому числі молодь у віці до 35 років –  15 осіб (33,3%).
 
   За направленням служби зайнятості професійне навчання проходили 82 безробітних. Рівень охоплення професійним навчанням складає 11,3%.
 
   Створення нових робочих місць, є одним з ключових факторів економічного розвитку міста та району. Законом України «Про зайнятість населення» передбачено надання роботодавцям багатьох пільг: у роботодавців, які створюють нові робочі місця, з'явилася можливість отримати компенсації зі сплати єдиного соціального внеску, 6 роботодавців, які працевлаштували 6 безробітних, у звітному періоді скористалися цією пільгою.
 
   Добропільським міським центром зайнятості організовано і проводиться надання безоплатних консультаційних послуг з питань організації та провадження підприємницької діяльності з залученням працівників органів державної влади. Протягом звітного періоду надано 7 консультацій.
 
   Станом на 1 березня 2014 року на обліку в центрі зайнятості перебуває 596 безробітних громадянина. Серед них 347 осіб складають жінки; 249 осіб – чоловіки; 257 осіб – молодь; 253 – особи, які   належать до соціально вразливих категорій населення. Із загальної чисельності безробітних 162 особи проживає у сільській місцевості (434 – у місті).
 
   Станом на 1 березня 2014 рокукількість вакансій у базі даних Добропільського центру зайнятості становила 172, у тому числі для робітників –112, для службовців – 38, для осіб, які не мають спеціальної підготовки - 22.        
 
   В сучасних умовах профорієнтація молодого покоління набуває все більшої актуальності. Велика увага приділяється профорієнтаційній роботі з випускниками шкіл, які стоять перед вибором професійної діяльності. Протягом січня - лютого 2014 року проведені «Уроки вибору професії» з використанням профорієнтаційного терміналу - 5 заходів, в яких прийняли участь - 195 учнів, без використання профорієнтаційного терміналу - 2 заходи, в якому прийняли участь - 153 учня.
 
   Пріоритети діяльності служби зайнятості, як і раніше, зорієнтовані на якнайшвидше повернення громадян до продуктивної праці, задоволення кадрових потреб роботодавців регіону, підвищення професійного рівня та конкурентоспроможності населення.
   Источник: http://dobrrda.gov.ua

Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх