Благовіщення Пресвятої Богородиці

Переглядів: 1341 2 07.04.2011 в 10:35:24 Суспільство
Благовіщення Пресвятої Богородиці Благовіщення Пресвятої Богородиці - це велике свято, яке відзначається 7 квітня кожного року.

Як зазначає церква, саме в цей день архангел Гавриїл з’явився в місті Назареті, щоб сповістити Діві Марії благу звістку – народження сина Ісуса, Месії. Марія була здивована, бо в домі свого чоловіка Йосипа вела непорочне життя, але архангел пояснив, що дитя з’явиться через посередництво Духа Святого, без порушення цноти Марії.

Слова, з якими архангел Гавриїл звернувся до Діви Марії: «Радуйся, благодатна, Господь з Тобою...», ввійшли до тексту щоденної молитви «Богородице Діво». Оце перше слово «радуйся» є ніби лейтмотивом усього свята. Він урочистий, радісний, адже провіщає народження Божого Сина - рівно через дев’ять місяців святкуємо Різдво Христове.

У церквах на Благовіщення святять проскури. Пасічники їх кришать і висипають у мед, «щоб бджоли роїлися», а сівачі частину змішують із землею та сіють по чотирьох кутах поля – «щоб дощова хмара ниви не минала», а іншу закопують у землю – «щоб град посіву не побив»

Благовіщення таке велике свято, що в цей день навіть пташка гнізда не в’є. В цей день люди не повинні працювати. В церквах відправляється служба Божа. Прийшовши з церкви, в деяких регіонах України, господар випускає на сонце всіх тварин, навіть кота і пса, „щоб чули весну і про себе дбали.” Від Введення, яке святкується 4 грудня до Благовіщення не можна працювати на землі, бо вона повинна відпочити і набратися сил до щорічних господарських робіт. В день Благовіщення Господь благословляє усе живе, в тому числі і землю. Після такого благословення все починає рости, зацвітають перші весняні квіти, розпускаються бруньки на деревах.


Источник: http://dobrrda.gov.ua


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье


Новини по темі:


avatar
2 katerina33333 • 10:59:48, 07.04.2011
Quote
Після такого благословення все починає рости, зацвітають перші весняні квіти, розпускаються бруньки на деревах.

Чего-то у нас все как-то наоборот)))) почки давно распустились, а первые цветы давно отцветают))))
avatar
1 katerina33333 • 10:58:37, 07.04.2011
А еще в эту ночь обычно с деньгами спят в обнимку)))))))) Как-то там это объясняется, я не вникала))) Я против всяких суеверий и примет, но мне-таки всунули незаметно деньги под подушку)))
ComForm">
avatar
Наверх