Добропiлля без газу. Назавжди?

Переглядів: 1394 0 29.10.2020 в 07:30:25 Новини комунальних служб
Добропiлля без газу. Назавжди?

Нещодавно редакція "Нового шляху" отримала листа від рекламної агенції з Києва з проханням розмістити об’яву про те, що пересічні громадяни можуть підписувати договори з компанією Нафтогаз України на постачання газу. Здивуванню менеджерки, якій розповіли про відсутність газопостачання у регіоні, не було меж: «Як це газу немає? А колись був? Що, і не буде?» Вона навіть зв’язалася з замовником, Нафтогазом,чи слід друкувати об’яву. Її здивування нагадало події десь 14-річної давнини. Хтось пригадає, а хтось і не знає, що на початку 2000-х років Управління комунальних котельних напряму підпорядковувалось Міністерству вугільної промисловості. У 2006 році міністерство передало УКК на баланс ДП Добропіллявугілля і тоді ж, до речі, були проведені перші капітальні ремонти теплотрас. Під час процесу передачі у Добропілля навідався заступник міністра, якого повезли на третю котельню. Це ще було перед початком опалювального сезону, тобто котли не працювали. Чиновник поцікавився а як ви гарячу воду подаєте. А коли почув, що постачання гарячої води у місті ніколи не було, знітився і навіть трохи покраснів, і вибачився, що не знав про це.
Якось колишній міський голова Віктор Дерипаска висказувався, що Добропіллю не вистачило п’яти років СРСР – тоді б і Добропільську-Капітальну добудували, і газ би провели до міста, і канал Дніпро-Донбас подавав би воду. Труби з газопроводу порізали, під час знищення каналу загинули люди від отруєння.
А про газопровід до Добропілля нагадав ДТЕК під час квітково-цукерного періоду у відносинах з Добропіллявугіллям та містом. Десь року 2008-го під час зустрічі у виконкомі генеральний директор компанії Максим Тимченко розповідав про переваги оренди і навіть сказав, що ДТЕК готовий провести газогін від Родинського до котельних Добропілля, бо негоже стільки вугілля спалювати. Тоді він ще не знав, що трендом для компанії стане сонце та вітер, вірніше, преференції, які надала держава виробникам «зеленої» електрики.
А газ для населеня подорожчає на 30%. То може він не дуже і потрібен?


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх