Твій шанс» дарує тобі шанс

Переглядів: 1463 8 01.03.2009 в 09:36:52 Новини району

     «ЧУМА ХХІ століття», яка ламає, забирає життя багатьох людей – наркоманія. Слово походить від грецької мови і перекладається як заціпе-ніння, манія — загальний термін, який належить до всіх видів залежності від різноманітних наркотиків. Це – хронічна залежність, викликана систематичним вживанням наркотиків, вона характеризується нездоланною тягою до них, фізичною, психологічною і соціальною деградацією. «Спочатку це завжди хвороба душі, а вже потім — тіла», - стверджують лікарі. І мають рацію.

     Нещодавно я побувала в реабілітаційному Центрі міської громадської орга-нізації «Твій шанс» для людей, що мають наркотичну залежність. Там на мене чекали розповіді кількох хлопців про те, як вони опинилися в полоні цієї страшної хвороби. Олексій, Дмитро, Денис… Сьогодні вони сповнені надіями та вірою в світле майбутнє, але так було не завжди. Стреси, депресія, погана компанія зробили своє. Вони самі не зчулися, як стали залежними від наркотиків, котрі в поєднанні з ігроманією створювали враження особливого «кайфу». (До речі, всі мої співбесідники з цілком нормальних родин.)
     Юнаки стали ловити себе на думці, що не бажають бути такими, адже не про це мріялося, але були не в змозі вирватися з цього полону самотужки. Не одразу вони опинилися в Центрі, створеному християнською церквою «Переможці». Спочатку було ще багато невдалих спроб, але завдяки близьким людям та підтримці працівників МГО «Твій шанс» почали нове життя, де є місце вірі, надії, любові, повазі.
«Головна вимога до тих, хто хоче позбутися цієї хвороби, – це власне бажання. Іноді до нас приводять тих, хто не хоче лікуватися… За них ми не беремося. Також у нас існує статут, якого обов’язково потрібно дотримуватися. Примусово ми нікого не тримаємо.
     І беззаперечне правило – ізолювати наркотично залежного від попередньої компанії. Тому на сьогодні в центрі знаходяться дванадцять осіб, всі вони не місцеві. Вони з різноманітних куточків не тільки Донеччини, а й України (Суми, Кривий ріг), приїжджали навіть з Німеччини», розповідає директор Центру Вадим Миколайович Храптович.
     Співбесідник додає: «Якщо нам вдасться змінити життя, перемогти цю залежність, хоча б декому, я буду за них радіти».
Також при Центрі є консультаційний пункт.
     Якщо Ви, наші читачі, маєте запитання, теле-фонуйте за номером 8 095 385 91 23.
     Життя змушує кожного з нас постійно обирати, та іноді ми робимо вибір, від якого залежить наше майбутнє. Яким воно буде? Чи буде взагалі? – в першу чергу вирішуємо ми. І лише від нас залежить, чи скористаємось ми тим шансом, який дає доля, або проґавимо його.


Юлія БУРХОВЕЦЬКА. Газета "Новий шлях"


Джерело: сайт міста Добропілля

avatar
7 Power • 22:01:29, 14.03.2009
Раньше да,но теперь это давно уже не практикуется.
avatar
6 artem • 20:54:04, 14.03.2009
есть и другая сторона медали, когда в трудных ситуациях с помощью сильных средств обезболивания(морфия например) людей удавалось спасти)), но спасая дизнь человеку они давют также зависимость от наркотика(((
avatar
5 Power • 19:57:50, 14.03.2009
Ну да!Дающих эту хрень единици,а берущих пруд-пруди,и что так и всех подсаживают!?
avatar
4 artem • 19:52:15, 14.03.2009
николай, а вы никогда не слыхали, скажем, о то м, что людей одсаживают на наркотики, без особого их желания((( такио образо вопрос становится открыт!!! если кому-то нужно сбыть наркотик, то он ни перед чем не остановиться, да сократить количество наркоманов путём агитаций и массовых акций можно, но нет финансовых опор, а за так никому ничего не нужно((((
avatar
3 Power • 19:11:19, 14.03.2009
Спрос рождает предложение.Безусловно кто-то на этом греит руку,так такие"нещасненькие"им и помогают.Так что тут весь вопрос в нас,надо ли это нам или нет.И попробуй мне доказать обратное
avatar
2 artem • 20:39:17, 13.03.2009
да... николай, ты как будто не понимаешь, что наличие наркоманов выгодно, это бесконечная кормушка для правительства, плохо от наркотиков только тем кто их употреблеет, для остальных же это способ зароботка((( печально, но расстрел нужно начинать с тех органов, которые только рабочую обстановку создают!!!
avatar
1 Power • 22:12:30, 12.03.2009
Сколько про это написано,сколько показано....Так нет же,запретный плод сладок.А теперь говорят что мечтали не об этом,они вообще не знали о чем мечтать кроме дозы!Я за жесткую политику государства в этом вопросе:нариков на каторгу,а распостронителям пулю в лоб(так надежней).Такие соотечественики мне и даром не нужны,они вообще не кому не нужны.Они свой выбор уже сделали,ответ остался за нами... angry
ComForm">
avatar
Наверх