Майбутнє міста очима марафонців

Переглядів: 1383 0 25.11.2008 в 22:16:28 Новини району

    

    Протягом одинадцяти років у стінах Центру дитячої та юнацької творчості збирає „Марафон най-най” найактивніших, найрозумніших, найартистичніших школярів великого Добропілля. Його організатором є В.В.Верещагіна, методист ЦДЮТ , голова Добропільської міської координаційної ради дитячої та юнацької організації „Мрія”. Вона доклала багато зусиль, щоб „Марафон” не тільки став традиційною грою, але й справжнім святом для дітей.І цього дня, 7 листопада, було помітно неозброєним оком, як з нетерпінням учасники чекали на нього. Вони з радістю і старанням готувалися до „візиток” (першого завдання гри). Вигадували пісні, вбрання, різноманітні ілюстрації, малюнки, відеосюжети, щоб яскравіше і точніше показати свої сценічні номери.
    У нинішньому році „Марафон” був присвячений 55 – річчю м. Добропілля, тому треба було у „візитках” не лише розповісти про життя школи, але й вплив шкільного самоврядування на розвиток міста. Все це враховувало компетентне журі, зокрема, М.М.Антонова – директор Центру соціальних послуг для сімї, дітей і молоді Добропільської міської ради, Ю.В.Бурховецька – завідувач відділу молодіжної політики газети „Новий шлях”, Л.В. Юрченко – керівник вокальної студії „Сузір’я” ЦДЮТ, І.В. Пляцько – культорганізатор ЦДЮТ і В.І.Єфанова – методист міськвно.
    Окрім „візитки” на учасників чекало ще складні випробування на творчих майданчиках: історичний, журналістський, музичний, дозвіллєвий, під час яких вони повинні були проявити ерудицію та вміння швидко зорієнтуватися.
„Марафону” передував також конкурс шкільної преси „Ми – діти Добропілля”. Цей конкурс оцінювали методисти ЦДЮТ В.О. Казанцев і В.В.Верещагина, Ю.В. Бурховецька кореспондент газети „Новий шлях”.
    Звання „Краща шкільна газета міста” вибороли дві газети: „45 + переменка” (ЗОШ №18), „Крок” (ЗОШ №19).
У „Марафоні най-най” І місце посіла дитяча організація „Райдуга” ЗОШ № 18, ІІ – „Джерело” ЗОШ №19, ІІІ – „Маяк” (школа-інтернат), „Сузір’я” (ЗОШ№15), „Ювента” (ЗОШ №9), „Спілка юних” (ЗОШ №3). Переможцям „Марафону” і редакторам найвдаліших шкільних газет, а їх було чимало, вручили грамоти та дипломи. А всім учасникам марафону –
брошури „Рідному місту – 55 років”.
    Окрім того, на них чекав музичний подарунок від вихованців ЦДЮТ –колективів „Райдуга-шанс” та „Сузір’я”.
На жаль, у цьому році марафонці залишилися без солодких подарунків, але це не змогло зіпсувати свята. Воно вдалося на славу, адже в ньому діти реалізували себе і самоутвердилися , а найголовніше – стали однією командою.


Юлія БУРХОВЕЦЬКА.  Газета "Новий шлях"


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх