Що ти, зимо, нам готуєш?

Переглядів: 1392 2 22.09.2008 в 15:18:01 Новини району

      Прийшла осінь... Перед місцевою владою гостро стоїть завдання – підготувати велике Добропілля до холодних пір року – осені та зими. Підбили підсумки того, що вже зроблено, та з’ясували, що ще треба доробити на засіданні виконкому Добропільської міської ради 10 вересня. У ньому брав участь заступник голови Донецької обласної держадміністрації Ю.Є.ХІВРІЧ.
За словами заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради А.С.Багдасаряна, рівень підготовки житлових об’єктів складає 88 відсотків. Та одним з актуальних питань, яке потребує негайної допомоги, є стан водопровідно-каналізаційного господарства. Воно до роботи в осінньо-зимовий період готове лише на 50 відсотків. Тому було вирішено докласти більше зусиль, щоб покращити ситуацію.
Зрозуміло, що техніка як теплопостачання, так і водопостачання дуже застаріла, так би мовити, не витримує ніякої критики – зношеність більше 70 відсотків. Саме з цим, головним чином, і пов’язаний ряд проблем.
Зокрема, для комплексної підготовки котельного господарства, теплових мереж, виробничих приміщень коштів лише підприємств недостатньо. Фінансування ж підготовчих робіт з боку Мінвуглепрому не відбувається. Міський бюджет не може взяти на себе ці обов’язки, так як держава визначена власником цього об’єкту.
Незважаючи на те, що рівень поточних платежів усіх споживачів складає 93,6 відсотка, населення ж неохоче сплачує цю послугу – 16 відсотків. Це не дозволило ВП „Управління комунальних котелень” уникнути заборгованостей за електроененергію (965,0 тис. грн.) та водопостачання (559,0 тис. грн.), що ставить велике Добропілля у дуже неприємне становище – перед необхідністю підняття тарифів, зокрема, на опалення.
І якщо для місцевої влади це питання було болісним, неостаточним, то заступник голови облдержадміністрації Ю. Є. Хівріч висловився так: „Що ви ще над цим замислюєтеся: у містах Донецьк, Єнакієве, Макіївка вже давно тарифи вищі, ніж в Добропіллі...”.
Отож, ця проблема остаточно не вирішилася, але, як мені здалося, це питання часу. Гірко, що ми фінансової підтримки від області в цьому питанні не отримали, про це навіть мова не йшла. Навпаки, було запропоновано піти, так би мовити, найлегшим шляхом. Для кого?..
Юлія БУРХОВЕЦЬКА. Новий Шлях


Джерело: сайт міста Добропілля

avatar
2 БРИЗ • 09:12:53, 23.09.2008
Мы всей семьёй читали...
avatar
1 БРИЗ • 09:12:06, 23.09.2008
БРАВО!!!ТАК ПРИЯТНО ЧИТАТЬ НА УКРАИНСЬКИЙ МОВИ... smile Ностальгия... sad
ComForm">
avatar
Наверх