[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Arsenal22, TALIK  
Форум » Жизнь района » Общие вопросы районного масштаба » Школьные Евроклубы
Школьные Евроклубы
VladosДата: Понеділок, 22.11.2010, 14:25:11 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Пользователи
Повідомлень: 1795
Нагороди: 32
Репутація: 14
Статус: :-(
Уже вошло в моду и приносит пользу многим школьникам такое понятие как евроклуб, где можно узнать не только про Европу и их ценности, но и получить Европейское образование. Поэтому в прикрепленном файле положение про деятельность таких клубов

І частина - історія утвердження Європейського Союзу та Європейська інтеграція України;
ІІ частина - Європейська культура (передбачає ознайомлення учнів з матеріальними та духовними цінностями європейської культури);
ІІІ частина - ознайомлює з системою освіти в країнах Європи. Вихованці знайомляться з найвидатнішими досягненнями освіти і науки на різних етапах історичного розвитку Європейського Союзу і технологіями формування культури здоров'я Європейського та Євроатлантичного простору;
IV частина - це програма розвитку дитячого та молодіжного руху в країнах Європейського Союзу.

Прикріплення: __.doc (94.0 Kb)




Делай добро и бросай его в воду...
 
VladosДата: Вівторок, 23.11.2010, 15:14:09 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Пользователи
Повідомлень: 1795
Нагороди: 32
Репутація: 14
Статус: :-(
Всем привет из Ялты!
Пока по не многу даю инфу по Евроклубам!
Рекомендую для начала просмотреть сайты с полезной инфой!
Евроклубы МЫ создаем
1) при Школах и ВУЗах
2)Общественных организациях
3)Регистрируем как молодежное ОО.
Разрабатываем и утверждаем положение и собранием по протоколу утверждаем положение и руководящий состав,структуру Еклуба.
Пока рекомендую сайт моих друзей и партнеров www.hreuc.com
uesnet.org




Делай добро и бросай его в воду...
 
VladosДата: Середа, 24.11.2010, 10:32:55 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Пользователи
Повідомлень: 1795
Нагороди: 32
Репутація: 14
Статус: :-(
В День толерантності в Самборі Євроклубівці провели майстерню згуртування
Учасники Євроклубу "Life" з місцевої школи № 8 разом з опікуном провели тренінг до Дня толерантності, об’єднавши теми толерантності та боротьби з бідністю та ізоляцією в одну важливу проблему, яка потребує вирішення.

Почався тренінг з вправи "Клубок знайомства", коли учасники кидали клубок іншому, а в цей час розповідали про себе. В кінці, для того, щоби розплутати клубок, учасник повинен був розповісти про того, кому передавав клубок в процесі його розплутування.
Як висловлювалися учасники, вправа була цікавою тим, що дала змогу дізнатися про інших, але робити це було приємно, бо панувала дружня обстановка. На запитання опікуна, чи поводилися би учасники так в іншій ситуації, при інших учасниках, відповідь була ствердною, але коли ми почали обговорювати можливе коло учасників, то багато учасників не дали ствердної відповіді на такі ж приязні відносини за наявності в колі бомжів, циганів, навіть дуже хворих людей. Саме тут і відбулася перша дискусія –наскільки ми готові до толерантності, і чи відкриті ми до кожного.

Ще одна вправа на знайомство заключалася в тому, що учасники представили свого напарника, написавши цікаву інформацію на ідентифікаційній карті і приклеївши її, як ID. Ця вправа викликала хвилю сміху, так як учні писала від імені учасника, ніби про нього самого.

Наступна вправа були взята з руханок – "Ми з тобою схожі тим, що…" і викликала багато сміху, цікавих моментів в процесі пересування зовнішнього та внутрішніх кіл, але також була цікавою.

Надзвичайно емоційною була рольова гра "Потяг", коли учні імітували поїздку в купе з обмеженою кількістю місць. Учні виконували ролі: бабусі, у якої пропали коти, бомжа, спортсмена, дуже балакучої жінки, людини, яка не добре чує, людини, яка любить мильні опери тощо. Учням дали лише 5 хвилин часу, але після трьох багато з них уже просили припинити гру, так як почували себе надто некомфортно, у декого розболілася голова від криків та шуму оточуючих. В процесі обговорення всі зійшлися на думці, що не можна зневажати інших людей, егоїзм та самолюбство не добавляє позитивної думки про людину. Дивний – не завжди гірший, і я не завжди кращий – такою була підсумкова нота гри.

Ще однією цікавою вправою виявилася "вправа Джеффа", коли учні приєднувалися до плакату з написом "Так", "Ні" чи "Можливо", а серед запропонованих тверджень були в основному твердження з методичних рекомендацій з проведення "Майстерні соціального згуртування". Як відзначили самі учні, вправа була можливістю висловлювати свої думки про різні ситуації, здебільшого на дорослі теми, і їм було приємно бути спроможним на них відповісти.

Закінченням нашого тренінгу, дискусій та обговорень стала робота над колажем "Толерантність". Учні працювали з журналами, відкритками, підшукували малюнки, слова, підбирали відкритки для розкриття теми.

Як результат – виникла ідея продовжити тренінг, але це буде початком нашої проектної роботи. Учасники вирішили допомогти незахищеним, соціально ізольованим родинам. Але про це – в нашому наступному звіті!

Фотоматеріали доступні тут та тут.

Тетяна Гринкевич, Євроклуб "Life", м. Самбір Львівської області




Делай добро и бросай его в воду...
 
VladosДата: Середа, 24.11.2010, 10:34:02 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Пользователи
Повідомлень: 1795
Нагороди: 32
Репутація: 14
Статус: :-(
Креативність треба зуміти не загубити
Подивився сьогодні лекцію Сера Кена Робінсона "Чи школи вбивають креативність?", цілий день перебуваю під враженням.
На додаток до британського гумору - глибокі роздуми про виклики для системи освіти. Сподіваюсь, недаремно у минулому році діяльність Євроклубів була зорієнтована на розвиток креативності - деякі і досить продовжують проводити творчі майстерні.

Лекція доступна тут: http://www.youtube.com/watch?f....E55wbtY




Делай добро и бросай его в воду...
 
VladosДата: Середа, 24.11.2010, 10:34:14 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Пользователи
Повідомлень: 1795
Нагороди: 32
Репутація: 14
Статус: :-(
Євроклуб в Ясинуватій знають навіть водії таксі
Знав, що Євроклуб загальноосвітньої школи №6 м. Ясинувата знають далеко за межами України (тут, зокрема, відбувалась одна із зустрічей міжнародного проекту "Європа у валізі"), але не думав, що знають навіть водії таксі.
Повертався сьогодні з колегами з Київського Безпекового Форуму потягом Київ-Кисловодськ. Переваги - можна залишатись до кінця заходу (інші потяги в донецькому напрямку їдуть раніше), і можна з ранку виспатись (якщо не треба на роботу:).
Єдиний недолік - прибуває в Ясинувату, але це місто - поруч з Донецьком, добиратись не важко. Оскільки були втрьох, вирішили викликати таксі, добре - був номер місцевої служби, бо донецькі не викликались. І ось в місті кажу колегам - тут в одній з шкіл є потужний Євроклуб, координує Ольга Анатоліївна Безугла. Водій повертається і каже: "Я її знаю, вона класним керівником у мого сина була". Я запитую: "Він, напевно, був також у Євроклубі?" - "Здається, так!".

На стрічці новин на сайті школи можна більше дізнатись про діяльність Євроклубу
http://school6.ya.dn.ua/index.php?page=index&lang=ua




Делай добро и бросай его в воду...
 
Форум » Жизнь района » Общие вопросы районного масштаба » Школьные Евроклубы
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: