[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: yanadivane  
Форум » События в Украине » Люди » Феномен львівського села: за 100 років жодного хворого
Феномен львівського села: за 100 років жодного хворого
VladosДата: Четвер, 04.02.2010, 09:05:21 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Пользователи
Повідомлень: 1795
Нагороди: 32
Репутація: 14
Статус: :-(
Дізналися про цю школу випадково - через протест директора Галини Андрушко, яка виступила проти рішення Кабміну про введення всезагального карантину в середніх і вищих навчальних заклади через грип.

Тоді, в середині листопада, країну охопив страх через невідомий смертельний вірус, що розповсюджувався у західних областях України. Спорожніли вулиці міст, жителі одягли марлеві пов`язки, штурмували аптеки. У райцентрі Яворів, що в 3 кілометрах від села Салашки з надзвичайною школою, захворіло майже 10 тисяч жителів, а тут в сосновому бору біля україно-польського кордону тиша і спокій - жодного хворого.

"Усі сто учнів першого-дев`ятих класів здорові, а тут приходить вказівка закрити школу, надіти маски і сидіти вдома. Ну як тут не обуритися, - розповідає директор Галина Андрушко. - Тому і звернулася вперше до Києва, сказала, що карантин треба вводити там, де вирує епідемія, проте мені коротко відповіли - виконуй накази. Ось і просиділи вдома три тижні діти без толку".

"Село Салашки невелике - 200 дворів, але ніхто тут не скаржиться на здоров`я. У фельдшерсько-акушерський пункт звертаються лише жінки, коли збираються народжувати, або хтось травмується", - сказав місцевий лікар Володимир Вітвіцький.

Він і сам не може пояснити епідеміологам джерела здоров`я селян. Ну, є у дворі школи древній колодязь, де, за повір`ям, цілюща вода, та сосновий ліс поряд. "От і все, чим можемо похвалитися", - ділиться лікар.

А епідеміолог Христина Гарапка вважає, що "це село практично в центрі Європи варте того, щоб внести у національну Книгу рекордів. Адже сто років тут ніхто не хворіє. Вивчивши і науково обгрунтувавши його досвід, можна перемогти смертоносні епідемії більш простими та ефективними методами. Може, і справді варто запровадити досвід Салашків в дитячих і шкільних закладах України та лікувати застуди витяжками з хвойних дерев, а не хімією ". Це зараз з`ясовують медики.




Делай добро и бросай его в воду...
 
Форум » События в Украине » Люди » Феномен львівського села: за 100 років жодного хворого
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: