Нейрореабілітація
|
|
MyrtieSantiago | Дата: Понеділок, 19.05.2025, 15:30:06 | Повідомлення # 1 |
Рядовой
Група: Проверенные
Статус: 
| Доброго дня! Хочу дізнатися, що саме включає нейрореабілітація і чи можна її проходити вдома? Які методи використовують, щоб покращити стан після інсульту?
|
|
| |
uyigecur79 | Дата: Понеділок, 19.05.2025, 15:35:22 | Повідомлення # 2 |
Рядовой
Статус: 
| Доброго дня! Нейрореабілітація — це комплекс заходів, що включає фізичні вправи, логопедію, психологічну підтримку та спеціальні методики для відновлення нервової системи. Частину занять можна проходити вдома під наглядом спеціалістів або дистанційно, що дуже зручно. Я проходив курс у клініці https://fizio.ua/portfolio/nejroreabilitacija/, де використовують сучасні підходи, які допомогли мені значно покращити стан. Це дійсно працює!
|
|
| |
liana_89 | Дата: П'ятниця, 22.08.2025, 13:17:38 | Повідомлення # 3 |
Рядовой
Статус: 
| Добрий день! Частково нейрореабілітацію можна проходити вдома: якщо у людини легкі або середні порушення після інсульту; є інструкції від лікаря або реабілітолога; доступні базові пристосування (ходунки, еспандери, м’ячі, комп’ютерні програми для когнітивного тренінгу).
Методи, що покращують стан після інсульта: Робота з кінезіотерапевтом — відновлення рухів, балансування та сила м’язів. Електростимуляція м’язів і нервових шляхів — активує нервові зв’язки. Тренування дрібної моторики — пальцеві вправи, складання дрібних предметів. Терапія мовлення і голосу — артикуляційні вправи, повторення слів і фраз. Когнітивні тренажери та вправи — програми для пам’яті, уваги та концентрації. Масаж та мануальні методи — зменшення спастичності і біль у м’язах. Віртуальна або роботизована реабілітація — VR-тренування або роботи-маніпулятори для тренування рухів.
|
|
| |